Резонанс
13 березня 2020
До Києва з Мілана прибув літак із хворими іноземцями – очевидець
Пасажир літака Мілан-Київ заявив, що в Борисполі з борту зійшли десятки хворих людей і розійшлись у своїх справах.
news-image
У літаку, який прибув із Мілана у "Бориспіль", багато хворих людей, яких особливо ніхто не перевіряв на коронавірус перед посадкою в Італії.

Про це повідомив під час трансляції у Facebook співзасновник Незалежної спілки працівників медичної галузі Антон Гура, який летів разом із ними. 

За словами чоловіка, понад половина пасажирів у літаку - іноземці, багато з яких кашляли. Гура повідомив, що під час польоту люди з ознаками хвороби приймали ліки, щоб збити температуру і пройти перевірку після приземлення.

При цьому чоловік зазначив, що в Мілані влада намагається якнайшвидше всіма способами здихатися іноземців, які перебувають в Італії. За словами Гури, в Мілані пасажирів запускали до літака без перевірок, а поліцейські навіть намагалися провести до повітряного судна двох безбілетників.


За словами киянина, іноземців "буквально запихали" в літак, щоб вони швидше покинули країну. Всього з ним летіло 185 осіб, з яких близько 90 – іноземці.

У нас половина іноземців, єгиптян, які хворі. Які брали "Терафлю" і просили дати їм іще, тому що їм було погано. Вони всі погасили собі температуру. Незрозуміло, хто хворий. Незрозуміло, хто вживав жарознижувальне", – зазначив киянин.

Гура уточнив, що коли ходив по літаку, то бачив у багатьох розчинні порошки. "Вони всі підготовлені були. Я не знаю, як українці, але ці красені сто відсотків були підготовлені. Ось вони всі дивляться і чекають, коли їх звідси випустять. Вони всі кашляли, вони всі йдуть транзитом на Каїр", – пояснив киянин.

Після прибуття до Борисполя в літак зайшла бригада медиків для перевірки. За словами чоловіка, серед пасажирів визначили чотирьох людей із підозрою на коронавірус. Решта пасажирів без якихось складнощів пішли з літака і потім - із аеропорту, де до них не мали жодних питань.

За його словами, на злітно-посадковій смузі перед вильотом літак простояв 2,5 години. 

Ми простояли 2,5 години на злітній смузі в Італії, тому що нас (пасажирів) добавляли, добавляли і добавляли. Нікого не хвилювало кашель, не кашель. Усіх запихали в літак", – уточнив він.

Гура зазначив, що весь літак варто було б відправити на карантин по прибуттю в Україну.

За його словами, три швидких допомоги викликали після того, як "почався кіпіш". На них відвезли трьох іноземців. Всіх інших відпустили.

Сам чоловік з аеропорту поїхав електричкою, звідки продовжив трансляцію.

Пізніше в Міністерстві охорони здоров'я України запевнили, що у всіх пасажирів літака, перевірили температуру. У відомстві також зазначили, що вже отримано список пасажирів, що перебували на борту літака. Кожному з них будуть надані інструкції щодо самоізоляції, направлення незабаром пройти тест на COVID-19. У разі необхідності всі будуть ізольовані і пройдуть лікування відповідно згідно зі встановленим протоколом.

Троє осіб, які були доставлені з борта літака в Олександрівську лікарню, здорові. У них немає коронавірусної інфекції. Це підтверджено лабораторними дослідженнями. Система працює", – сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми "Право на владу"..

Зі свого боку в Міністерстві охорони здоров'я уточнили, що дослідження проводилися за допомогою швидких тестів

Медичними працівниками лікарні було проведено дослідження трьох осіб з борту літака Мілан-Київ. За підсумками дослідження швидкими тестами на IgG / IgM до вірусу SARS-nCoV-2019 отримані негативні результати, тобто коронавірус не виявлений", – зазначили у відомстві.

 

У МАУ заявили, що літак рейсу PS312, на якому перевозилися пасажири з підозрою на коронавірус, пройде всю необхідну санобробку.

Гура відповів у мережі на шквал критики, заявивши, що написав правду про побачене. За його словами, у половини пасажирів були ознаки вірусного захворювання і вони кричали на екіпаж літака.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано вже 3 випадки зараження коронавірусом.

ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу.

За даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса, станом на 12 березня від коронавірусу померли вже 4718 людей, загальна кількість інфікованих сягнула 127863 людей, одужали 68310 людей.

Читайте також:Де в Україні можна зробити тест на коронавірус