Політика
13 березня 2020
Прокуратура змусила Кернеса ввести карантин у Харкові
Дії посадових осіб харківської мерії кваліфікували за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу (порушення правил боротьби з епідеміями).
news-image

Прокуратура Харківської області зареєструвала кримінальне провадження у зв'язку з тим, що міська влада проігнорувала постанову Кабінету міністрів щодо запровадження карантину в дитячих садках і школах.

Про це повідомляє DT.ua. Водночас відомо, що після цього мер міста Геннадій Кернес передумав і карантин у місті таки оголосили.

Зокрема, дії посадових осіб харківської мерії кваліфікували за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу (порушення правил боротьби з епідеміями). Розслідування справи доручили місцевій поліції, тоді як облпрокуратура здійснюватиме процесуальне керівництво.

Як відомо, Харківської міськради 11 березня відмовився закривати дитсадки і школи на карантин, який рішенням Кабміну запроваджувався в Україні з 12 березня. Мер міста Геннадій Кернес серед причин відмови назвав зниження рівня захворюваності на ГРВІ у школах, а також неможливість батьків кинути роботу, аби сидіти вдома з дітьми.

Крім цього, Кернес наголосив, що в Харкові немає жодного випадку зараження коронавірусом.

Як писали раніше, 11 березня Кабінет міністрів України ввів карантин по всій країні через загрозу епідемії коронавірусу COVID-19. Він діятиме з 12 березня по 3 квітня.

Читайте також:Влада має єдину мету – запобігти розповсюдженню коронавірусу COVID-19, - Юлія Гришина