Україна
13 березня 2020
Найголовніше за день: перша смерть від коронавірусу в Україні, нові мінські протоколи, закриття кордонів через коронавірус
Читайте про найголовніші події дня, 13 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 13 березня.

Перша смерть від коронавірусу в Україні

71-річна заражена коронавірусом мешканка Радомишля в Житомирській області померла. 

12 березня вона була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19. Жінка заразилася коронавірусів, коли перебувала в Польщі.

Під наглядом лікарів знаходяться близькі родичі, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала. МОЗ України зазначає, померла жінка знаходилася в групі ризику.

Нові мінські протоколи

У Мінську підписані домовленості про створення органу, яким фіксується суб'єктність ОРДЛО, а Росія в статусі гаранта-спостерігача, виявилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Про це йдеться в рішенні Тристоронньої контактної групи, засідання якої відбулося у Мінську 11 березня.

У протоколі зазначається, що Рішення ТКГ про заснування Консультативної ради буде підписано 25 березня 2020 року після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини.

Єрмак пояснив скандальні домовленості у Мінську. Він наголосив, що мовиться лише про створення платформи, на якій громадяни як на контрольованій, так і на непідконтрольній території зможуть спілкуватися щодо узгоджених у Мінську питань.
https://24tv.ua/yermak_poyasniv_skandalni_domovlenosti_u_minsku_n1297000

Закриття кордонів через коронавірус

Україна через 48 годин через загрозу коронавірусу на два тижні закриває кордони для іноземних громадян.

Про це на брифінгу, в п'ятницю, 13 березня, заявив глава РНБО Олексій Данілов.

Через 48 годин наша країна закриє кордон для іноземних громадян. Міністерство закордонних справ попередить зараз всі установи, всі країни про те, що кордони України для іноземних громадян на два тижні будуть закриті. Через два тижні, в залежності від того, як буде розвиватися ситуація, ми рішенням Ради національної безпеки і оборони будемо приймати", – повідомив чиновник.

Данілов пояснив, що всі громадяни України мають можливість повернутися в Україну. Але ті, хто приїде з країн, де бушує коронавірус будуть поміщені на карантин.

Також повідомляли, що самоізоляція — єдиний ефективний та, що важливо, загальнодоступний спосіб зупинити пандемію. Щонайбільше людей мають лишатися вдома.

Читайте також:Які пандемії пережило людство до коронавірусу. Відео