Україна
14 березня 2020
Сьогодні в Україні відзначають День українського добровольця
14 березня в Україні відзначають День українського добровольця, встановлений у січні 2017 року
news-image

Саме цього дня шість років тому перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули у Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, пише «Є!».

Добровольчий рух в Україні у 2014 році відігравав вирішальну роль у контексті виснаженої роками керування чиновників Януковича армії.

З 2017 року завдяки ухваленню Радою відповідного закону тисячі українців вшановують мужність і героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності.

Міністерство оборони України привітало українських добровольців та подякувало за стійкість і мужність у боротьбі з агресором.

Вони були першими, хто став на захист держави, коли ворог прийшов на нашу землю. Українські добровольці - це символ героїзму, патріотизму та відваги. Ми дякуємо вам за стійкість та мужність у боротьбі з агресором. Вічна пам’ять тим, хто загинув захищаючи Україну! Слава Україні, - йдеться у повідомленні.

У грудні 2019 року президент Володимир Зеленський підписав ключовий Закон про «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу й соціальних гарантій окремим особам з-поміж учасників антитерористичної операції», що нарешті відновив справедливість серед військових – добровольці після 6 проведених на фронті років змогли отримати статус учасника бойових дій.

Сьогодні президент звернувся до Кабінету міністрів з проханням заснувати відомчу нагороду для відзначення учасників добровольчого руху.