Шоу-біз та культура
15 березня 2020
ТОП-10 фільмів про віруси для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про віруси для перегляду на вихідні
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас підбірку фільмів про віруси для перегляду на вихідні. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Прокляття» (1987)

 Дія картини відбувається в невеликому містечку, в районі якого з неба падає дивний метеорит, що заражає навколишню воду, - з цього моменту все навколо починає повільно, але невідворотно гнити. Що нетипово для подібних фільмів, розповідь ведеться від імені підлітка, безпорадно спостерігає за тим, як розкладання захоплює його сім'ю. У фільму є певні проблеми по частині плутаню режисури, що пояснюється тим, що постановник картини Девід Кіт краще відомий як актор і це його дебют. Проте атмосфера розповсюдження хвороби у фільмі передана цілком переконливо, а Уіл Вітон «тягне» головну роль без особливих проблем.

2. «Слизняк» (2006)

Історія починається з того, що в лісі біля невеликого містечка падає якесь небесне тіло, що заражає одного з жителів. Тепер той потихеньку перетворюється в мерзенного монстра, а попутно намагається перетворити земляків в собі подібних, поширюючи по місту свої «личинки». 

3. «Інфекція» (2004)

Сюрреалістичний японський хорор, дія якого розгортається в лікарні. У нічну зміну в приймальне відділення надходить важко хворий пацієнт. Недбалість лікарів призводить до трагічних наслідків, і персонал вирішує «підправити» медичний звіт так, щоб уникнути відповідальності. Однак це тільки початок - у персоналу лікарні починають проявлятися дивні симптоми. На відміну від більшості фільмів про епідемії, «Інфекція» - кіно, яке не слід сприймати «в лоб», швидко і невідворотно розповсюджувана хвороба тут скоріше символ розкладання людських душ. Неоднозначний фінал когось змусить роздратовано почухати потилицю, а у когось надовго застрягне в пам'яті, змушуючи повертатися до картини знову і знову.

4. «Сліпота» (2008)

Епідемія в картині починається з раптової сліпоти молодого японця - медичний огляд не виявляє нічого екстраординарного, але факт залишається фактом. Незабаром з'являються нові осліплі, яких уряд вирішує ізолювати в місцевій психлікарні. Джуліанна Мур грає дружину осліплого офтальмолога (Марк Руффало), яка також видає себе за сліпу, щоб не розлучатися з чоловіком. У міру того як хвороба зовні набуває характеру епідемії і сліпих стає все більше, «ізолятор» занурюється в хаос і анархію.

5. «Носії» (2009)

Жахливий вірус, що вирвався на свободу, швидко прорідив людство до такої міри, що в живих залишилися одиниці. Головні герої фільму виявилися далеко від вогнищ інфекції, коли все почалося, і з тих пір весь час переміщувалися, що допомогло їм уникнути зараження. Але що робити, коли світ навколо зруйнований? На що сподіватися? Куди бігти? Проте персонажі чіпляються за життя, не помічаючи, як поступово втрачають те, що робить їх людьми.

6. «Resident evil» (2002)

У підземній лабораторії корпорації «Амбрелла» була розбита колба з зразком небезпечного Т-вірусу. Щоб запобігти епідемії зараження, центральна комп'ютерна система «Червона Королева» замкнула в величезному науковому мурашнику всіх співробітників і пустила смертельний газ. Розбиратися в ситуації доведеться чарівній Еліс - оперативному працівнику корпорації. Разом з командою спецназу дівчина спускається в пустельні коридори лабораторії, де починає бродити, винищуючи моторошних монстрів в зловісної атмосфері зачаївся зла.

7. «Вірус» (2016)

Сестри Емма і Стейсі переїжджають з батьком в нове місто. Там починається епідемія таємничого китайського вірусу, який перетворює людей в монстрів. Оголошено карантин, але дівчинки порушують його правила.

На радіо і телебаченні постійно говорять про епідемію якогось вірусу, але ніхто не сприймає це всерйоз. Страшно стає, коли з'являються жертви. В один із днів батько героїнь їде зустрічати їх маму в аеропорт, але не може повернутися, так як в місті оголошено карантин. Він дзвонить дочкам, просить закрити всі вікна і не виходити з дому, щоб не заразитися. Але дівчатка вирішують скористатися свободою і піти на вечірку до друзів. Вони не підозрюють, що цей день стане фатальним.

На вечірці Стейсі захворює, і тепер вона небезпечна для оточуючих. Емма встає перед вибором: рятувати близьку людину або ж бігти від сестри і рятуватися самій. Стейсі теж буде намагатися перемогти вірус, але від нього вже не позбутися ...

8. «Зараження»

Дружина американця на ім'я Мітч повертається з Гонконгу з ознаками хвороби. На перший погляд здається, що це звичайний грип, але незабаром стає очевидно, що це щось серйозніше - жінка вмирає, слідом вмирає її син, і це дає початок наймасштабнішої епідемії XXI століття.

9. «Лихоманка» (2002)

Фільм розповідає про групу підлітків, які приїхали в лісовий будиночок на відпочинок, не знаючи, що по окрузі поширюється моторошний вірус, швидко перетворює своїх носіїв в розкладаються трупи. Перші симптоми зараження проходять непоміченими, але незабаром хлопці розуміють, що вляпалися всерйоз, - і з цього моменту їх дружба дає серйозну текти. «Лихоманка» вдало поєднує саспенс, криваву натуралістичність і остросоциальний коментар, що зробило її культовим хітом.

10. «Епідемія» (1995)

Дастін Хоффман, Рене Руссо, Кевін Спейсі та Кьюба Гудінг-молодший грають групу епідеміологів, які намагаються зупинити небезпечний вірус, що передається повітряно-крапельним шляхом і який прибув в Штати з зараженої мавпочкою-капуцином. Крім того що «Епідемія» - це динамічний і неймовірно захоплюючий трилер, в якому приказка про те, що кожна хвилина на рахунку, набуває буквальне значення, це ще й парад висококласних акторських робіт. А також потужне і переконливе застереження про те, що наша планета як і раніше залишається місцем небезпечним і непередбачуваним, а поставити людство з усіма своїми досягненнями науки на грань вимирання може одна маленька мавпочка.

Читайте також: Найкращі фільми Квентіна Тарантіно для перегляду на вихідні