Події
16 березня 2020
В Івано-Франківську ввели тотальний карантин: що закрили
Комісія постановила перепрофілювати міські медичні заклади, в тому числі пологовий будинок, щоб бути готовими до прийому хворих на коронавірус.
news-image

В Івано-Франківську в понеділок, 16 березня, оголосили про закриття всіх закладів громадського харчування, ТРЦ і магазинів, крім продуктових і аптек у зв'язку з карантином в Україні через коронавірус.

Рішення озвучив на засідання комісії з надзвичайних ситуацій щодо забезпечення безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19 мер Руслан Марцинків.

За його словами, також тимчасово обмежать прийом роботи ЦНАП та філії департаменту соціальної політики. Послуги надаватимуть тільки в онлайн-доступі. Керівникам підприємств різних форм комісія доручили перейти на дистанційну форму роботи.

Ми рекомендуємо перейти на дистанційну форму роботи. Залишаються тільки служби, які забезпечують життєдіяльність міста. Зупинити роботу установ всіх, крім продуктових магазинів, аптек і заправок. Власникам ринків і громадського транспорту –проводити дезінфекцію постійно", – зачитав перелік необхідних заходів Марцінків.

Також мова йде про обмеження випуску комунального транспорту – тролейбусів та автобусів за графіком вихідного дня.

Комісія постановила перепрофілювати міські медичні заклади, в тому числі пологовий будинок, щоб бути готовими до прийому хворих на коронавірус.

Прохання з розумінням поставитися до ситуації, бути людьми, допомагати один одному. Прошу не виходити без зайвої потреби з дому, залишатися на самоізоляції", – додав мер.

Як повідомляли, раніше карантин ввели у Львові. Мер Андрій Садовий схвалив заборону на торгівлю і громадське харчування. Аналогічних заходів вжили і в Одесі – закрили все, крім магазинів із продуктами, аптек і заправок.

Читайте також:Необхідно закривати заклади громадського харчування,ТРЦ та обмежити пересування всередині країни, - Ілля Ємець