Політика
27 лютого 2015
"Путін - голий король", - Ходорковський
Росії досить довго буде стояти біля ліжка хворого імператора, з жахом спостерігаючи за агонією режиму
news-image

Відомий опальний російський олігарх Михайло Ходорковський вважає, що настав час кінця влади Путіна, повідомляє "Німецька хвиля".

Вчора, 26 лютого, Ходорковський виступав у Королівському інституті міжнародних відносин у Лондоні. Там він заявив, що ера російського президента Володимира Путіна наближається до кінця.

"Путін з голим торсом не є могутнім лідером: він голий король", - сказав Ходорковський і закликав країни Заходу до зміцнення зв'язків з російською опозицією.

Говорячи про зовнішньополітичну доктрину російського президента, Ходорковський зазначив, що кінцеві цілі Путіна простягаються набагато далі, ніж це здається.

"Путіну не потрібен Донбас. Він хоче вирішувати долю світу на переговорах з президентом США", - пояснив опальний в Росії олігарх і додав, що російський президент хотів би повернутися до старої схеми поділу світу на зони впливу наддержав.
"Росії належить досить довго стояти біля ліжка хворого імператора, з жахом спостерігаючи за агонією режиму", - підкреслив Ходорковський.

Він упевнений, що економіка Росії буде тільки слабшати й далі, а це неодмінно призведе до сутички між ворогуючими могутніми кланами, домінуючими сьогодні в країні.

Читайте також:Ходорковський закликав росіян вийти з Донбасу