Резонанс
17 березня 2020
Викрадачі видавали себе за «працівників СБУ»
У Києві зловмисники захопили вантажівку зі 100 тисячами медичних масок
news-image

У Києві зловмисники, видаючи себе за "співробітників Служби безпеки України", намагалися викрасти автівку з партією захисних медичних масок, повідомляє пресслужба столичної прокуратури, пише «Є!»  з посиланням на dt.ua.           

Як розповіли правоохоронцям потерпілі, упродовж декількох тижнів вони купували маски у різних місцях, після чого вирішили через знайомих продати партію у 100 тисяч штук вартістю близько 1 млн гривень.

Під час зустрічі з покупцями та перевантаження товару до їхнього авто, на місце події під'їхав автомобіль, з якого вибігли  чоловіки у спецодязі та з предметами, схожими на пістолети.

Назвавшись співробітниками СБУ  та погрожуючи зброєю, вони повкладали продавців і покупців на землю, довантажили товар і без жодних пояснень роз'їхались в різні напрямки.

Під час досудового слідства особи трьох нападників були встановлені, зловмисників затримали. Усі вони – мешканців столиці та Київської області віком від 26 до 42 років, які не мають відношення до правоохоронних органів. Метою злочинців були саме дефіцитні медичні маски, які вони планували перепродати.

Затриманим готують підозру за ч. 4 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Злочинцям загрожує від 8 до 15 років за ґратами з конфіскацією майна.

Тривають заходи з розшуку та затримання інших учасників злочинної групи.

Світлина від Прокуратура міста Києва.

Світлина від Прокуратура міста Києва.

Викрадачам загрожує до 15 років за ґратами з конфіскацією.

Читайте також:У Броварах підірвали відділення «Альфа-Банку». Перші фото з місця події