Суспільство
18 березня 2020
Про нові правила коронавірусного життя - у новому відео від Сергія Савінцева
Верховна Рада ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення умов карантину.
news-image

Україна тепер ізольована не лише від зовнішнього світу, але й обмежила пересування всередині країни. Кілька хвилин тому внутрішній повітряний простір закрився, потяги та електрички також припинили курсувати та й дістатися в інший населений пункт на автобусі чи маршрутці ви тепер не зможете мінімум до 3 квітня. 

Політичний блогер Сергій Савінцев розповідає про все це детально.

Також дізнаєтесь чому вас можуть позбавити волі на вісім років за порушення умов карантину в спецвипуску під іншим кутом.

Всередині міст громадський транспорт, принаймі поки що, продовжує працювати, проте в одній маршрутці одночасно не може перебувати понад десятеро осіб, а у тролейбусі чи трамваї - понад двадцять пасажирів. Сісти у цей громадський транспорт ви  не зможете якщо не матимете медичної маски на обличчі. Найцікавіше, що контроль за цим всім поклали на самих водіїв цих маршруток і тролейбусів", - стверджує експерт.
Громадська свідомість і відповідальність повинні зберігатися, але, як в Києві при закритому метро забезпечити перевезення не більше десяти або двадцяти людей в одному транспорті? А що робити водію, якщо пасажир не  захоче виходити? Як вирахувати хто став десятим пасажиром? Ви хоч уявляєте скільки конфліктів на цьому грунті виникатиме?"- обурюється Сергій Савінцев.

Водночас Верховна Рада ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення умов карантину. 

Яку суму штрафу ви заплатите, якщо свідомо заразите людей коронавірусом, скільки отримуватимуть медичні працівники, які лікуватимуть хворих на коронавірус, скільки коштуватимуть продукти харчування під час карантину та багато цікавого - дивіться у відео політичного блогера. 

Зберігайте спокій. Рано чи пізно ми всі помремо. Краще подивіться на цю ситуацію під іншим кутом", - радить Сергій.

Читайте також:Піклуйтеся про імунітет: важливі поради для тих, хто хоче зміцнити систему захисту організму