Україна
18 березня 2020
Найголовніше за день: порушення умов карантину в Україні, введення надзвичайного стану в Київській області, коронавірус у депутата
Читайте про найголовніші події дня, 18 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 18 березня.

Порушення умов карантину в Україні

У середу, 18 березня, в українських містах почали діяти суворі обмеження у громадському транспорті у зв'язку із карантином, який запроваджено через спалах коронавірусу. У Києві, Харкові та Дніпрі закрили метрополітен. В усіх населених пунктах ввели заборону на перебування понад 10 осіб у салоні транспортного засобу. Однак ані рішення Кабінету міністрів і міської влади, ані звернення президента Володимира Зеленського не змогли вплинути на людей – на дорогах із самого ранку помітили масу порушень.

Люди продовжили десятками набиватися в маршрутки, тролейбуси і трамваї. Ситуація погіршилася навіть у порівнянні зі звичним режимом, оскільки всі пасажири метро перекочували в інші види транспорту, так само поспішаючи на роботу чи у справах. Більшість – без медичних масок.

Введення надзвичайного стану в Київській області

18 березня 2020 року відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської обласної державної адміністрації. Засідання відбулося під головуванням Василя Володіна, тимчасово виконуючого обов’язки голови Київської ОДА.

Проаналізувавши епідемічну ситуацію на території Київськоїобласті, спричинену вірусом COVID-19, вирішили класифікувати її як «Медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня». Та тимчасово ввести на території Київської області режим надзвичайної ситуації.

Керівником робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня призначили Олега Торкунова, заступника голови КОДА.

Керівником штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації призначили Максима Іонова, директора Департаменту охорони здоров’я КОДА.

Коронавірус у депутата

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що серед 14 офіційно зафіксованих випадків COVID-19 є народний депутат України.
 Наразі проводяться всі необхідні дослідження та епідеміологічне розслідування. Йому надається амбулаторне лікування в умовах самоізоляції.
Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, хворих з коронавірусною інфекцією при легкому перебігу хвороби можна лікувати амбулаторно. У разі необхідності пацієнта буде госпіталізовано.
Медичні працівники проведуть усю необхідну роботу з людьми, які контактували з ним.
Народний депутат України на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня та на позачерговому засіданні Верховної Ради України 17 березня 2020 року був відсутній. Захворілий на коронавірус депутат Шахов записав відеозвернення.

Також повідомляли, що Верховна Рада ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення умов карантину. 

Читайте також:Євробачення-2020 в Роттердамі скасували через коронавірус – ЗМІ