Події
18 березня 2020
В'язниці України закривають на карантин для побачення з родичами ув'язнених
Глава Мін'юсту Денис Малюська визнав, що у в'язницях необхідно вводити крайні заходи по карантину
news-image

В місцях ув'язнення по всій Україні запроваджується особливий режим у зв'язку з загальнонаціональним карантином і всі побачення з родичами тимчасово відміняються. Про це написав на своїй сторінці глава Міністерства юстиції Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Так, для того, щоб у в'язницях не виникло вогнища або розповсюдження небезпечного вірусу COVID-19, тюремний персонал отримав нові розпорядження про санітарні і дисциплінарні норми для режимних об'єктів. Серед інших, це скасування всіх запланованих побачень з рідними укладених на тривалих і коротких побаченнях до закінчення карантину, імовірно 3 квітня.

Крім того, всі приміщення і камери будуть додатково піддаватися вологому прибиранню, а групові переміщення засуджених на території закритої будівлі будуть обмежені.

З труднощів: не вистачає медичного персоналу при установах виконання покарань. Засоби індивідуального захисту є, але треба більше. Шукаємо джерела та ресурси для поповнення резервів", - підсумував Денис Малюська і закликав повідомляти йому про будь-які порушення, які можуть відбуватися на закритих об'єктах, у зв'язку з форс-мажором.

Читайте також:На час карантину українцям обіцяють частково відшкодувати комуналку