Україна
19 березня 2020
В Україні зросла кількість хворих на коронавірус
Нове зведення опублікувала пресслужба Міністерства охорони здоров'я.
news-image

Кількість хворих на коронавірус в Україні зросла до 16 осіб.

Нове зведення опублікувала пресслужба Міністерства охорони здоров'я ввечері в середу, 18 березня. Нові випадки були зафіксовані в Києві і Донецькій області.

Станом на 22:00 18 березня в Україні зафіксовано 16 випадків COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (2), Донецька (1) область і Київ (2)", – ідеться в повідомленні.

Міністерство охорони здоров'я повідомило про 51 пацієнта з підозрою і 103 контактних осіб.

За даними регіональних лабораторій протестовані за сьогодні методом ПЛР 6 зразків, усі негативні. Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а і встановлених контактних осіб", – відзначається в заяві.
 Відповідно до зведення МОЗ, одного хворого "перекинули" з Київської області на Київ.

Підозра на коронавірус

Вінницька область. Перевіряється 4 можливих випадки інфікування COVID-19. Пацієнти знаходяться у ізольованих палатах у задовільному стані. Раніше всі вони прибули з країн з епідемією коронавіруса.

Львів. На перевірку відправлені тести 24 осіб. Повідомляється, що молоді люди, що нещодавно повернулися з-за кордону, у всіх є симптоми коронавіруса.

Київ. У столиці перевіряють на інфікування COVID-19 військового пенсіонера. Він розповів про те, що нещодавно мав контакт з другом, у якого були симптоми ГРВІ і діти якого приїхали з-за кордону.

Івано-Франківська область. На наявність коронавіруса перевіряють 9 осіб. Також відомо, що в області від ускладнень грипу померла пацієнтка. Результати її тесту на коронавірус ще очікуються.

Чернігівська область. Тест пацієнтки на коронавірус відправлений на перевірку. Зараз вона знаходиться в Ніжинської міської лікарні, нещодавно повернулася з Італії.

За кордоном, станом на вечір 18 березня, проходять лікування від коронавірусу 12 громадян України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

Зазначається, що 5 українців лікуються в Німеччині, 2 - в Італії, 2 - в Польщі, 1 - в Молові, 1 - в ОАЕ, 1 - в Домініканській республіці. 

Крім того, 5 українців за кордоном вже одужали - четверо в Японії та один в Італії. Одна українка в Італії померла.

На карантині за кордоном перебувають 862 українці, більшість з них - в Єгипті. Понад 15,5 українців уже повернулися додому.

Нагадаємо, 18 березня з'явилася інформація про COVID-19 у військового пенсіонера з Києва, а також у народного депутата Сергія Шахова.

Незабаром з'ясувалося, що в Донецькій області перший випадок зараження коронавірусом був підтверджений у 52-річного жителя Маріуполя, який недавно повернувся з Єгипту.

Раніше в Україні від COVID-19 померли дві жінки в Житомирській та Чернівецькій областях.

Як повідомляли, увечері 18 березня президент Володимир Зеленський виступив із новим відеозверненням, в якому розповів про ситуацію з карантином і коронавірусом в Україні, озвучивши важливі поради, як уберегти себе від інфекції.

А міністр охорони здоров'я Ілля Ємець закликав українців до максимальної самоізоляції на період карантину.

Читайте також:У військового пенсіонера в Києві підтверджено коронавірус