Суспільство
19 березня 2020
На Дніпропетровщині жінку притягли до адмінвідповідальності за поширення фейку про коронавірус
Під час моніторингу мережі Facebook працівники поліції виявили публікацію, в якій йшлося про заборону прогулянок із дітьми вулицями під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності.
news-image

У Нікополі Дніпропетровської області поліція притягла до адміністративної відповідальності місцеву мешканку, яка у соцмережі поширила неправдиву інформацію про коронавірус. Про це пише УНІАН.

Під час моніторингу мережі Facebook працівники поліції виявили публікацію місцевої мешканки, в якій йшлося про заборону прогулянок із дітьми вулицями під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Жінка пояснила поліцейським, що бачила подібну інформацію раніше і вирішила своїм постом попередити нікопольців. Відносно жінки складено адміністративний протокол за ст.173-1 КУпАП (поширювання неправдивих чуток).

Санкція статті передбачає накладення штрафу, або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням 20% заробітку. Протокол направлено на розгляд до суду.

Поліція звертається до громадян з проханням не поширювати неправдиву інформацію та використовувати лише офіційні повідомлення органів влади.

Нагадаємо, лікар Комаровський розповів, чи можна гуляти з дітьми на вулиці під час карантину.

Читайте також:У Чернівецькій ОДА розповіли про стан дітей з коронавірусом