Суспільство
19 березня 2020
Лікарі звернулися до людей, щоб ті сиділи вдома
Цей флешмоб підтримали вже багато лікарів.
news-image

Барські лікарі зробили фото, на якому вони у масках та захисних костюмах і з табличкою в руках, де просять людей залишатися вдома, повідомляє barnews.

Цей флешмоб підтримали вже багато лікарів. Адже від того наскільки будуть свідомі люди, залежить і епідеміологічний стан в країні, і можливість вчасно реагувати на випадки зараження, і здоров'я самих лікарів. 

Фотографію із закликом опублікував МОЗ. На ній медики склали напис:

Ми залишаємося тут заради вас. Будь ласка, залишайтеся вдома заради нас! »
медики, призыв, карантин

Нагадаємо, в Україні оголошений карантин. Усі школи закриті, а діти навчаються дистанційно. Усіх роботодавців просять, при змозі, відправляти працівників на дистанційну роботу. Автобуси не курсують.

Люди, які повернулися з-за кордону мають повідомити про це сімейних лікарів. Їм також рекомендують самоізолюватися на два тижні, адже вони можуть бути носіями коронавірусної інфекції.

МОЗ стверджує, що інфекція передається від людини до людини навіть в інкубаційний період. До того ж, людина може сама не захворіти, але заразити своїх рідних. 

Найбільш сприятливі для хвороби - люди старшого віку та з хронічними хворобами. Тож зараз не час для відвідин та гостювань. Бережіть своїх рідних!

Мийте часто руки, носіть з собою та користуйтеся дезінфікаторами. 

Читайте також:У військового пенсіонера в Києві підтверджено коронавірус