Помер виконавець ролі Спока з телесеріалу Star Trek
Актор Леонард Німой (Leonard Nimoy), найбільш відомий за роллю вулканця Спока з телесеріалу «Зоряний шлях» (Star Trek), помер у віці 83 років
news-image

Актор Леонард Німой (Leonard Nimoy), найбільш відомий за роллю вулканця Спока з телесеріалу «Зоряний шлях» (Star Trek), помер у віці 83 років, передає The Guardian. Як заявила дружина актора Сьюзен Бей Німой, причиною смерті стало хронічне захворювання легенів в останній стадії.

Сам Німой вважав, що його хвороба викликана курінням, і відмовився від цієї звички 30 років тому.

Німой зіграв Спока як в телесеріалі Star Trek, так і в повнометражних фільмах про цей всесвіт. Також він здобув популярність як режисер, фотограф і сценарист.

Німой народився 26 березня 1931 в Бостоні в родині єврейських іммігрантів. Успіх прийшов до нього після того, як він з'явився в епізодичній ролі в серіалі «Лейтенант» (The Lieutenant). Продюсер «Лейтенанта» Джин Родденберрі запропонував йому роль Спока у своєму новому проекті - телесеріалі Star Trek. Актор був удостоєний зірки на Голлівудській алеї слави.

У повнометражних фільмах за мотивами Star Trek - «Зоряний шлях» (2009) і «Зоряний шлях: Відплата» (2013) - він зіграв старого Спока. Роль молодого Спока виконав Закарі Квінто.