Україна
27 лютого 2015
"Нафтогаз" веде переговори про довгострокові контракти на постачання газу
Нещодавно ми отримали пропозицію від трьох великих європейських компаній перейти на довгострокові відносини
news-image

НАК "Нафтогаз України" веде переговори про укладення довгострокових контрактів з європейськими компаніями на постачання природного газу в країну, повідомив голова правління НАК Андрій Коболєв журналістам у п'ятницю, передає Є! Єдність.інфо

"Нещодавно ми отримали пропозицію від трьох великих європейських компаній перейти на довгострокові відносини, підписати повноцінний довгостроковий контракт", - сказав він.

За його словами, мова йде про компанії, які в даний час здійснюють відповідні поставки для "Нафтогазу".

"В даний момент ми ведемо переговори про поступовий перехід на довгострокові контракти з тими постачальниками, які зарекомендували себе найкраще, які пропонують найкращі умови", - додав глава НАК.

А. Коболєв уточнив, що в даний час "Нафтогаз" контрактує поставляється з Європи газ на місяць вперед.

"Кожен місяць у нас йде контрактування наступного місяця. У нас є підрозділ, який цим займається і їх завдання, з одного боку, забезпечити обсяг, з іншого боку - мінімізувати ціну за цього обсягу", - сказав він.

Як повідомлялося, в січні 2015 року Україна імпортувала з боку Європи майже 1,1 млрд куб. м природного газу. З боку Словаччини надійшло 1,004 млрд куб. м природного газу, Угорщини - 0,063 млрд куб. м газу.

За даними Держстату, Україна до 2014 року імпортувала з РФ і Європи 19 млрд 465,95 млн куб. м газу на млрд 694,636 млн, у т. ч. з Європи 5 млрд 16,095 млн куб. м на млрд 754,516 млн, з РФ - 14 млрд 449,855 млн куб. м на млрд 940,119 млн.

Читайте також:"Непоставка Україною газу в Донбас "попахує геноцидом" - Путін