Події
28 лютого 2015
У Москві убитий Борис Нємцов
У політика стріляли, від отриманих поранень він помер
news-image

Опозиційний російський політик Борис Нємцов застрелений у п'ятницю ввечері в центрі Москви.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на джерело в правоохоронних органах, передає Є! Єдність.інфо

"Невідомий чотири рази вистрілив у Бориса Нємцова. Від отриманих поранень політик помер", - сказав співрозмовник агентства.

У російському МВС підтвердили інформацію про вбивство політика.

Інформацію про смерть Бориса Нємцова підтвердив політик Ілля Яшин.

"Я зараз прямо перед собою, на жаль, бачу труп Бориса. Великий Замоскворецький міст. Я бачу тіло і навколо дуже багато поліції", - сказав Яшин у коментарі РИА "Новости".

У зв'язку з убивством опозиціонера МВС запровадив у Москві план "Перехоплення", повідомила офіційний представник відомства Олена Алексєєва.

"Чотири постріли було зроблено йому в спину, в результаті яких він загинув. В даний час в місті введений план "Перехоплення", вживаються всі необхідні заходи для затримання злочинців. На місці працює слідчо-оперативна група", - розповіла Алексєєва.

Нємцов був одним з організаторів антивоєнного маршу «Весна», який відбудеться 1 березня.

Борис Нємцов - один з найпомітніших політиків 1990-х і 2000-х років. Нємцов був одним з лідерів «Союзу правих сил». З 1999 по 2003 рік політик засідав у Держдумі. У 2000-х він займався опозиційною діяльністю і входив практично у всі об'єднані організації позасистемної опозиції.

Читайте також:Борис Нємцов: наша влада не дуже адекватна і страждає параноєю

Офіційний представник Слідчого комітету Росії, яка вийшла до журналістів на місці події, повідомила, що близько 23:15 за московським часом Нємцов прогулювався разом з дівчиною 1991 року народження за Великим Замоскворецкому мосту. Вона також повідомила, що смертельні постріли були здійснені з машини. Всього їх було сім, чотири - потрапили в спину - стали смертельними, додала представниця влади.

Читайте також:Українська модель стала свідком вбивства Нємцова

За словами представника СК, дівчина приїхала з України. "В даний час ця дівчина знаходиться в одному з поліцейських дільниць міста і опитується", - додала вона.

На місце інциденту прибула Ксенія Собчак, Ілля Яшин, Михайло Касьянов і інші.

Представник слідчого комітету РФ також повідомила, що слідство розглядає всі версії вбивства опозиціонера, в тому числі і замовне вбивство. На уточнююче запитання про "політичний характер" не відповіла.


Президент РФ Володимир Путін вважає, що вбивство Нємцова "має всі ознаки замовного і має виключно провокаційний характер". Про це повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

Читайте також:Нємцов в інтерв'ю від 10 лютого: Боюся, що Путін мене вб'є

За словами Пєскова, президент доручив керівникам Слідчого комітету, МВС і ФСБ створити слідчу групу і тримати хід розслідування вбивства під особистим контролем.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 105 КК (вбивство) та ст. 222 КК україни (незаконний обіг зброї).

«За попередніми даними, невідомий з машини зробив не менше 7-8 пострілів у Бориса Нємцова, коли той ішов за Великим Москворецкому мосту. В даний час на місці події працює слідчо-оперативна група, проводиться детальний огляд місця злочину, встановлюються та допитуються свідки та очевидці події», - йдеться на сайті відомства.