Суспільство
23 березня 2020
Медики негайно мають бути повністю забезпечені захисними костюмами, - Оксана Скиталінська
Не треба бути наївним і 100% впевненим, що вірус небезпечний лише для старих.
news-image

В одному "човні" зараз опинилися всі — і ті, хто тягне від зарплати до зарплати, і президент, і всі попередні президенти, і народні депутати всіх скликань, і олігархи. Про це пише лікар-дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Фейсбук про ситуацію з коронавірусом в Україні.

Хто надаватиме нам допомогу, якщо медпесонал першим «поляже» на війні з невидимим ворогом? В одному човні зараз опинилися всі — і ті, хто тягне від зарплати до зарплати, і президент, і всі попередні президенти, і народні депутати всіх скликань, і олігархи. Звертаюся до двох останніх: ви «працювали, не покладаючи рук» десятками років, ви створили в Україні систему охорони здоров‘я, яку ми зараз маємо", - пише лікар.

Тепер більшість має розраховувати на допомогу тієї системи охорони здоров‘я, яку «виборювали» політичні «сили».

Депутати всіх років, топ найбагатших, «найвпливовіших» за рейтингами Форбс та іншими, ви лікувались в кращих клініках світу, або, як крайній варіант — у Феофанії, яку забезпечувала ДУСя, яка ні в чому вам не відмовляла. Тому стан поліклінік і лікарень, в які було страшно зайти, вас не хвилював. І от тепер більшість з вас, на жаль і нас, простих українців, має розраховувати на допомогу тієї системи охорони здоров‘я, яку «виборювали» ваші політичні «сили»", - обурюється медик.

Оксана Скиталінська заявляє, що медикам в кращому випадку видають дві маски, і все.

Я щодня спілкуюся з лікарями. Тими, які отримують місячну зарплатню, що коштує, як келих вашого улюбленого алкоголю. Вони пишуть «дали дві маски і все». Іншим не дали навіть і цього. Зараз всіх медиків кидають на амбразуру. Без якісних захисних масок, окулярів, рукавичок, халатів. Навіть добиратися на роботу вони мають транспортом за свій кошт. Я мовчу про наявність ліків та палат інтенсивної терапії", - констатує сумні факти лікар.

Лікар звертається до усіх політиків, аби ті негайно забезпечили медиків захисними костюмами.

Тому все, що ви зараз можете зробити — це не прозвітувати, що один з вас подарував стільки-то сотень тисяч гривень чи навіть купив один апарат штучної вентиляції. Зараз і президент, всі попередні президенти, депутати всіх скликань, які зараз живуть у Кончі Заспі за височенними парканами, мають зрозуміти — МЕДИКІИ НЕГАЙНО МАЮТЬ БУТИ ПОВНІСТЮ ЗАБЕЗПЕЧЕНІ ЗАХИСНИМИ КОСТЮМАМИ! Кожна швидка допомога, кожна лікарня. Немає готових захисних костюмів — їх потрібно пошити! Час пішов на години! Лікарі, медсестри, санітарки, всі зараз стали нашими потенційними рятівниками, нашими джедаями. Не буде їх — може не бути і нас. І вас також", - пише лікар.

Медпрацівникам мають бути створені умови, які допомагатимуть їм працювати.

Не товктися в маршрутках — забезпечте їм транспортування! Або возіть їх на своїх лєксусах, кубіках і мерседесах, віддайте своїх водіїв. Громадяни також можуть допомогти медикам. Просто СИДІТИ вдома!", - нагадує Оксана Скиталінська.

Лікар зазначає, що багато з українців вже є носіями вірусу, у багатьох з нас він поселиться, якщо ми просто на «5 хвилин» «вискочимо» за хлібом.

Печіть хліб вдома. Не дайте вірусу стрімко поширюватися, інакше, при «сортуванні» на медичну допомогу, ви можете не пройти відбір. Я стримуюся з усіх сил, щоб не написати про поганий сценарії, які ми не раз бачили у фантастичних фільмах", - додала лікар.

Не треба бути наївним і 100% впевненим, що вірус небезпечний лише для старих.

Ви не можете знати, як зреагує ваша імунна система. Зараз всі мають бути дістойними громадянами України і зробити максимум для збереження життя. Цей час настав. Лікарі, медики, пишіть правду, не мовчіть! Одних поміняних аватарок не достатньо! Всі інші — поширюйте, тегайте народних обранців, це і буде конкретний внесок кожного", - резюмує Скиталінська.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступив за введення надзвичайного стану в Україні через поширення коронавірусу

Читайте також:Президент Ізраїлю читає казки онлайн – щоб батьки відпочили під час карантину