Події
24 березня 2020
Епіцентр коронавірусу біля Чернівців: порожні полиці в аптеках та магазинах
На ситуацію скаржиться Колінківський сільський голова Дмитро Мельник.
news-image

У селі Колінківці поблизу Чернівців встановили блокпости через спалах коронавірусу. Сільський голова підозрює, що хворих більше і просить тести. Про це розповів кореспондент ТСН Валерій Кузнецов.

Епіцентр хвороби в області - за 20 кілометрів від Чернівців - у Колінківцях. Там із підозрою кілька десятків мешканців, а саме село живе в умовах надзвичайної ситуації.

У Чернівцях порожньо, людей та машин мало, але паніки немає. На відміну від сусіднього села Колінківці. За останню добу по області до лікарень доправлено десятеро людей із підозрою на коронавірус, п’ятеро із них звідти. Зараз на виїздах із села блокпости. Пускать і випускають за крайньої потреби. За кілька днів ізоляції тут розкупили медикаменти і харчі. В селі, де мешкає 5 тисяч осіб, порожні полиці, каже сільський голова, але в обладміністрації запевняють: до колінківців все звозиться",- розповів журналіст.

На ситуацію скаржиться Колінківський сільський голова Дмитро Мельник: 

Ліків в аптеці немає, масок немає. В магазини не завезені продукти, бо я в лікарні".
Наші контрольно-пропускні пункти кажуть, що їжа постачається. Тому що на штабі розглядалась ситуація, немає закритого руху для вантажів", - каже заступниця голови облдержадміністрації Наталія Гусак.

Також село просить в області тест-системи на коронавірус, бо підозрюють, що недужих більше, ніж діагностовано тепер.

Треба перевірити дуже велику кількість людей, щоб визначити, хто хворий, а хто здоровий. Ми запустили цих інфікованих, а зараз спробуй знайти всіх", - заявив Мельник.

Нагадаємо, хворий на коронавірус священник з Тернопільщини контактував з 500 особами.

Читайте також:В Україні зафіксовано 84 випадки коронавірусної хвороби COVID-19