Світ
25 березня 2020
Трамп заявив про плани скасувати введені через коронавірус обмеження
За словами американського лідера, прийняття владою ряду заходів дозволить приватному сектору «обережно відновити» свою діяльність.
news-image

Президент США Дональд Трамп в рамках брифінгу в Білому домі заявив, що рішення, коли відновиться робота підприємств в умовах спалаху нового коронавірусу, влада країни прийме на початку наступного тижня. Про це повідомляє rbc з посиланням на Bloomberg.

«Америка знову і скоро буде відкрита для бізнесу. Дуже скоро. Набагато раніше, ніж через три або чотири місяці », - заявив американський лідер.

За словами Трампа, в понеділок, 30 березня, адміністрація США прийме рішення щодо того, яким шляхом країна буде йти далі.

По суті, ми говоримо про відкриття нашої країни, тому що ми практично зупинилися (в економічному плані. - РБК), щоб позбутися від цього невидимого ворога», - сказав він.


Як зазначив глава держави, разом зі своєю командою він розглядає варіанти, які дозволять приватному сектору «обережно відновити» свою діяльність в умовах пандемії.

Наша країна була створена не для того, щоб бути закритою», - сказав Трамп.

Нагадаємо, президент оголосив режим надзвичайної ситуації в США через поширення нового коронавірусу 13 березня. Крім того, з цього дня Вашингтон ввів 30-денну заборону на в'їзд з країн Європи.

У свою чергу, американський Центр з попередження і контролю захворювань (CDC) закликав організаторів скасувати або перенести всі масові заходи за участю 50 осіб і більше. Експерти CDC заявили, що масові заходи можуть сприяти поширенню COVID-19 в США через туристів, які їх відвідують. Як приклади наводилися конференції, фестивалі, паради, концерти, спортивні заходи і весілля.

За інформацією американського Університету Джона Хопкінса, на цей момент в США зареєстровано понад 43 тис. випадків зараження коронавірусом, померли 570 осіб.

Читайте також:Мер Нью-Йорка звернувся до Ілона Маска з проханням почати виробництво апаратів штучної вентиляції легень