Події
25 березня 2020
Тіло запакували в мішок, у приміщенні провели дезінфекцію: деталі смерті чоловіка від коронавірусу
Функція лікарів закінчується на етапі пакування тіла в мішок.
news-image

Сьогодні в інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги помер хворий на COVID-19. Чоловік став четвертою жертвою коронавірусу в Україні.

Детально про стан, лікування та смерть хворого розповів Ярослав Чайківський, директор КНП "Тернопільська лікарня швидкої допомоги".

Хворий поступив із районної лікарні у стані середньої важкості. За результатами наших обстежень у пацієнта не було виявлено супутніх паталогій, крім симптомів, пов'язаних з коронавірусом. У нас він був неповних дві доби. Чоловік мав високу температуру, стан його вимагав подачі кисню. Спочатку самопочуття хворого стабілізувалося, основні життєві показники були в межах норми. Але на ранок 25 березня раптово у пацієнта наступила смерть", - розповідає медик.

Пацієнт перебував у боксі інфекційного відділення один. Після смерті медиками було проведено дезінфекцію боксу, запевнив лікар.

Після смерті тіло було запаковане в мішок, а у приміщенні було проведено дезінфекцію", - наголосив медик.

Епідеміологи далі мають вирішити питання із захороненням тіла.

Функція лікарів закінчується на етапі пакування тіла в мішок", - розповів лікар.

Що стосується медиків, які контактували з хворим, Ярослав Чайківський стверджує, що лікарі були у відповідних засобах захисту, тому хвилювань з цього приводу не повинно бути.

 

Раніше стало відомо, що в Тернополі помер хворий на COVID-19.

Читайте також:Ілля Ємець ініціював посилення обмежувальних заходів, щоб ефективніше боротися з коронавірусом