Світ
26 березня 2020
Трамп вважає, що американцям слід повернутися до роботи для порятунку економіки
Президент США додав, що коронавірус може вбити менше людей, ніж масштабна економічна рецесія або депресія.
news-image

За словами Трампа, люди вмирають від вірусу, при цьому ще більше людей можна втратити, якщо країна опиниться у великій рецесії або депресії, пише nashiusa.com.

Нам потрібно повернутися до роботи. Через грип вмирають тисячі людей. І при цьому ми ніколи не «відключали» через це країну. Ще більше людей ми втрачаємо в аваріях. І ми при цьому не просимо автовиробників припинити робити машини », - сказав американський лідер.

Трамп переконаний в тому, що США «не були створені для того, щоб залишатися без роботи». Він зазначив, що люди не бажають бути замкненими в будинку або в квартирі.

Наші громадяни хочуть повернутися до роботи. Вони будуть дистанціюватися один від одного і все інше. За літніми людьми будуть спостерігати з любов'ю і захистом. Ми можемо поєднати дві речі », - написав у Twitter глава Білого дому.

Трамп додав, що коронавірус може вбити менше людей, ніж масштабна економічна рецесія або депресія.

Ліки не повинні бути гірше проблеми. Конгрес повинен діяти зараз», - цитує президента США «Коммерсант».

Напередодні Трамп анонсував скасування введених через коронавірус обмежень. За його словами, наступного тижня влада США має намір прийняти рішення про те, коли відновиться робота підприємств в умовах спалаху нового коронавірусу. Американський лідер запевнив, що незабаром Америка буде відкрита для бізнесу. За словами Трампа, це трапиться набагато раніше, ніж через три або чотири місяці.

Дональд Трамп заявив, що розраховує, що країна повернеться до звичного ритму до Великодня, тобто до 12 квітня.

Ми відкриємося відносно швидко, коли прийде час Ми повинні зробити це. Я хотів би відкрити країну до Великодня. Я хотів би, щоб країна відкрилася до Великодня», - сказав він.

Минулого тижня влада США рекомендувала громадянам утримуватися від соціальних контактів, працювати з дому, замовляти доставку їжі і не виходити на вулицю без необхідності протягом 15 днів.

За останніми даними американського Університету Джона Хопкінса, на цей момент в США зареєстровано понад 52 тисяч випадків зараження коронавірусів, померли 677 осіб. Загальна кількість жертв перевищила 18 тисяч осіб.

За оцінками газети The New York Times, обмежувальні заходи привели до того, що 158 млн американців в 16 штатах, 9 округах і 3 містах залишаються в своїх будинках. Крім того, була практично повністю припинена діяльність більшості підприємств в країні.

Як стало відомо раніше, уряд Польщі вирішив обмежити свободу вільного пересування, нові заходи діятимуть від сьогодні і до 11 квітня.

Читайте також:У США рекордна кількість померлих від коронавірусу, захворіли понад 65 тисяч людей