Події
26 березня 2020
Рідні без засобів захисту забирали тіло чоловіка, який помер від коронавірусу
Поховання повинне бути на відповідальності голів державних районних адміністрацій.
news-image

За інформацією, яка прозвучала під час брифінгу в ОДА міста Тернополя, рідні без засобів захисту самостійно забирали тіло чоловіка, який вчора помер від коронавірусу. Тіло приватним транспортом доставляли в район. Там, за проханням сільського голови та міського голови, хоронили чоловіка вночі, повідомляє Медіатор.

Було доручення голови держадміністрації усім керівникам органів місцевої влади, що поховання на відповідальності голів державних районних адміністрацій. Загроза інфікуватися на СОVID-19 від померлого є, – сказав начальник охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

У сільській раді Ковалівка відмовилися надавати будь-які коментарі щодо поховання інфікованого на коронавірус 68-річного жителя. Голова Монастириської громади Андрій Старух повідомив, чоловіка ховали шестеро осіб.

На цвинтарі був староста села Ковалівка, один житель міста, дочка із зятем, я і мій заступник. Більше нікого не було, люди розбіглися в паніці. Священика також не було. Ховали вночі, приблизно 18-20 год. Ми всі були одягнені в маски та мали рукавиці, – сказав голова громади.

Труп покійного попередньо упакували в целофановий мішок, у труні він засипаний хлором. Труна змита дезрозчином. З Тернополя привезли рідні своїм транспортом, але після автомобіль обробляли на пожежній частині хлоровмісними речовинами.

Зазначимо, Міністерство охорони здоров’я розробило рекомендації для поховання померлих від коронавірусної інфекції. За словами головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшко, найбільший ризик при похованні виникає через ритуальні обряди. Тому там, де є велике скупчення людей, прощальні поцілунки – це все точки ризику, які треба унеможливлювати та запобігти.