Україна
26 березня 2020
Найголовніше за день: Трамп відправляє американців працювати, зміни до держбюджету та VIP-палати для чиновників з коронавірусом
Читайте про найголовніші події дня, 26 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 26 березня.

Трамп відправляє американців працювати

За словами Трампа, люди вмирають від вірусу, при цьому ще більше людей можна втратити, якщо країна опиниться у великій рецесії або депресії.

Нам потрібно повернутися до роботи. Через грип вмирають тисячі людей. І при цьому ми ніколи не «відключали» через це країну. Ще більше людей ми втрачаємо в аваріях. І ми при цьому не просимо автовиробників припинити робити машини», - сказав американський лідер.

Трамп переконаний в тому, що США «не були створені для того, щоб залишатися без роботи». Він зазначив, що люди не бажають бути замкненими в будинку або в квартирі.

Зміни до держбюджету

Кабмін запропонував ВР зміни до Держбюджету. Серед іншого урядовці пропонують: зменшити доходи ДБ на 115 млрд грн, збільшити видатки на 96 млрд грн, покриття дефіциту збільшити внутрішні запозичення на 147 млрд грн (швидше за все йде мова про прихованої емісії) та зовнішні на 131 млрд грн, повністю знищити всі програми розвитку освіти (включаючи програму Нова українська школа), регіонального розвитку (ДФРР, субвенція ОТГ на інфраструктуру, соцеконом), підтримки сільгосп виробників та інші. 

По суті, цим рішенням Кабмін скасував місцеві вибори в жовтні 2020 року. Виходячи з яких повноважень? І як вони збираються це зробити в юридичній площині незрозуміло," - додав Олексій Гончаренко.

VIP-палати для чиновників з коронавірусом

Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації розіслав медичним закладам міста наказ про особливі умови лікування “особливих пацієнтів”. Наказ відсутній на офіційному сайті мерії.

Причина видачі такого наказу в документі не пояснюється, але очевидно, що нею стало поширення коронавірусу. В наказі йдеться про осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, по суті – це всі чиновники високого рівня країни. Департамент визначив перелік медзакладів, які повинні будуть приймати таких пацієнтів та прописав особливі вимоги до утримання хворих. 

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець у відеозверненні наголосив, що держава має діяти рішуче, аби врятувати тисячі життів українців, та наполягає на створенні в Міністерстві охорони здоров'я України єдиного оперативного штабу протидії коронавірусу, в поєднанні з іншими службами.