Суспільство
27 березня 2020
Заражених коронавірусом може бути у 8-10 разів більше за офіційну статистику – академік НАНУ
Вірус вдасться побороти якнайскоріше лише за умови дотримання жорстких мір карантину.
news-image

Станом на вечір четверга, 26 березня, в Україні вже офіційно зафіксовано 196 випадків інфікування новим коронавірусом COVID-19. Насправді ж цифра може бути у вісім-десять разів вищою. Про це в прямому ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" сказав академік НАНУ, директор Інституту біохімії імені О.В.Палладіна Сергій Комісаренко.

На щастя, у нас останнім з'явився коронавірус. Нам пощастило - доля дала час, щоб ми підготувалась. Наскільки ми підготувались - побачимо найближчим часом. Карантин був введений вчасно, але в суспільстві він був зустрінутий по-різному", - прокоментував Сергій Комісаренко.

За його словами, вірус вдасться побороти якнайскоріше лише за умови дотримання жорстких мір карантину. Також це дозволить знизити навантаження на систему охорони здоров'я нашої країни. Директор інституту біохімії закликав суспільство допомагати українським медикам, адже вони зараз на "передовій".

Люди мають зрозуміти: чим жорсткішим будуть міри карантину, менше зручностей для людей, тим менше буде тих, хто захворіє і тих, хто помре. Також ми розтягнемо проміжок вибуху, коли буде багато людей із носієм вірусу і тих, хто захворів. У деяких країнах є величезне навантаження на медичні служби. Ми повинні дбати про наших медиків. Вони зараз уже на передньому ряді боротьби з захворюванням", - додав Комісаренко.

 

Нагадаємо, Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

Читайте також:Температурний скринінг марний: як до України проникає COVID-19