Україна
27 березня 2020
Найголовніше за день: закриття українських кордонів, масові захворювання медиків на коронавірус, заява спілки пекарів
Читайте про найголовніші події дня, 27 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 27 березня.

Закриття українських кордонів

Через поширення коронавірусу Україна від сьогодні, 27 березня, повністю закриває кордон і припинить усі пасажирські перевезення.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні до народу. Зеленський нагадав, що ще два тижні тому закликав українців, які перебували за кордоном, повернутися на батьківщину. Більшість наших співгромадян зробили це самостійно, ще понад 80 тисячам держава допомогла повернутися потягами, літаками та автобусами.

Тим часом, на польсько-українському кордоні тисячі людей намагаються дістатись України.

Масові захворювання медиків на коронавірус

У Тернопільській області в 11 медиків виявили коронавірус. У районній лікарні очікують доставку по лінії МОЗ спеціальних захисних засобів для медичного персоналу, яких досі не розподілили з літака, що прилетів ще в суботу.

На 9.00 год в Монастириському районі інфікованих коронавірусом 22 особи:

м.Монастириська – 12, с.Швейків – 5, с.Ковалівка – 4 (1 летальний), с.Горішня Слобідка – 1.

В їх числі 5 лікарів, 4 медсестри, 2 санітарки, 2 держслужбовці, 1 дитина. 

Заява спілки пекарів

Всеукраїнська Асоціація Пекарів та борошномелів звернулися щодо критичної ситуації на ринку зерна до керівництва держави. Повідомляється, що через вжиття низки кроків щодо мінімізації соціальних контактів та посилення карантинних заходів, що стало причиною закриття деяких підприємств, звільнення працівників чи їх вихід у позапланові відпустки за свій рахунок, ми очікуємо суттєвого зниження платоспроможності населення, що уже в найближчі тижні відіб’ється на роботі виробників. На сьогодні склалася критична ситуація на внутрішньому ринку зерна. 

Також повідомляли, що сьогодні на коронавірус захворіли очільник поліції Києва та Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон

Читайте також:На скільки часу вистачить грошових ресурсів українцям під час карантину (інфографіка)