Політика
28 березня 2020
Рябошапка про справу Гандзюк: Якщо Трепак піде, можна забути про те, що ця справа буде розслідувана
У Віктора Трепака системне і комплексне бачення того, як це розслідування може рухатися далі, наголосив ексгенпрокурор
news-image

Колишній генпрокурор Руслан Рябошапка прокоментував відсторонення заступника генпрокурора Віктора Трепака від справи вбивства Катерини Гандзюк. Про це він сказав в ефірі 24 каналу, пише «Є!».

На мою думку, це надзвичайно погане рішення — усунути Трепака від процесуального керівництва у цій справі, оскільки власне Віктор Трепак був людиною, яка, можна так сказати, вдихнула нове життя в це розслідування. Виключно завдяки оперативним можливостям Трепака вдалося з'ясувати місце перебування одного з ключових підозрюваних — Олексія Левіна. Завдяки зусиллям Трепака його вдалося дуже швидко екстрадувати з Болгарії в Україну, — зазначив Рябошапка.

Він вважає, що Трепак — єдина людина в Офісі генпрокурора, яка має системне і комплексне бачення того, як це розслідування може рухатися далі.

Проблема в тому, що, я думаю, для Венедіктової ця справа не становить особливого інтересу. Але президент Володимир Зеленський ще рік тому взяв на себе відповідальність за те, що цей злочин буде розслідуваний і ми дізнаємося імена замовників. Я тепер думаю, що коли Трепак піде з Офісу генпрокурора, ми фактично можемо забути про те, що ця справа буде розслідувана належним чином, — додав колишній генпрокурор.
Читайте також: Рябошапка: Підозра Порошенку - юридичний «треш», необґрунтований і незаконний