Економіка та бізнес
28 березня 2020
План з надходжень акцизного податку зі спирту вже перевиконано у 5,7 разів, - ДПС
В податковій заявили, що виведення спиртової галузі з тіні - неминуче
news-image

У Державній податковій службі розповіли про ефективну боротьбу із тіньовим ринком спирту, зокрема держбюджет вже сьогодні отримує додаткові десятки мільйонів гривень до бюджету. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на сайт ДПС.

Державна податкова служба разом з Національною поліцією, податковою міліцією та іншими правоохоронними органами за лічені місяці продемонстрували, що виведення спиртової галузі з тіні не тільки можливе, але й неминуче. Сьогодні, коли галузь реагує на підвищення попиту на антисептики збільшенням обсягів виробництва, завчасно проведені безпрецедентні заходи з боротьби з нелегальним виробництвом та обігом спирту принесуть додаткові десятки мільйонів гривень до бюджету, - заявив голова ДПС Сергій Верланов.

У Державній податковій службі також зазначили, що, починаючи з кінця 2019 року, спостерігається тенденція до стабільного зростання надходжень від ДП "Укрспирт" до зведеного бюджету. Так, якщо у грудні 2019 року цей показник становив 37,7 млн грн, у січні 2020 року - 41,2 млн грн, у лютому - 43,3 млн грн, то вже за перші 25 днів березня - 127,8 млн гривень.

Читайте також: У Києві, Харкові, Одесі маршрутки забиті, люди без масок: як в Україні порушують карантин