Суспільство
30 березня 2020
Як оформити субсидію онлайн громадянам, які втратили роботу у зв'язку з карантином
Кабінет Міністрів України спростив порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку з карантином та стали на облік як безробітні.
news-image

Міністерство цифрової трансформації України опублікувало покрокову інструкцію для оформлення субсидії онлайн громадянам, які втратили роботу у зв'язку з карантином і стали на облік як безробітні. Це стосується також українців, які мають право на субсидію, але ще її не отримали.

Про це повідомила прес-служба відомства на своїй сторінці в Facebook.

Отже, для оформлення субсидії дистанційно необхідно:

- Перейти за посиланням (https://subsidii.mlsp.gov.ua/) на сайт Мінсоцполітики;
- Зареєструватися за допомогою електронного підпису або BankID;
- Заповнити заяву про призначення субсидії і вказати банк, через який вона буде надходити;
- Заповнити декларацію про доходи та витрати;
- Перевірити правильність даних і подати документ.

На пошту має прийти повідомлення про реєстрацію звернення. Але якщо цього не відбулося протягом доби, рекомендується заповнити заяву повторно. Рішення з приводу надання допомоги має надійти протягом декількох тижнів після реєстрації звернення.

Субсидії призначаються до кінця опалювального сезону. Щоб продовжити отримувати субсидію у наступному періоді, громадянам не потрібно звертатися до органів соціального захисту, адже цього року вони призначають її самостійно.

Субсидія – це одна з невідкладних послуг, від яких залежить матеріальний стан громадян. В умовах карантину важливо, щоб громадяни могли залишатися вдома, уникнути зайвого ризику і оформити послугу дистанційно. Продовжуємо готувати нові послуги онлайн, щоб і після карантину люди не витрачали свій час на черги та бюрократію», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Для розрахунку субсидії буде враховуватися розмір допомоги по безробіттю без сум отриманої зарплати.

 
 

 Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні в середу, 25 березня, підтримав збільшення субсидій на оплату комуналки. Уряд збільшив субсидії на 50% на період карантину та автоматично продовжило субсидії на рік тим, хто їх вже отримує.

Читайте також:«Сидіть вдома»: міністр соцполітики звернулася до пенсіонерів