Україна
2 квітня 2020
Медичні працівники швидкої допомоги звертаються по допомогу
Працівники служби екстреної медичної допомоги обурені наказом нового міністра МОЗ Степанова.
news-image

Медичні працівники швидкої допомоги звернулися до президента Зеленського по допомогу. Працівники служби екстреної медичної допомоги Запорізької області обурені наказом нового міністра МОЗ Степанова № 759, згідно з яким працівники швидкої допомоги, які знаходяться на передовій, наодинці з такими інфекціями як: туберкульоз, СНІД, коронавірус, виключені зі списків для підвищення оплати праці. 

Ми звертаємось до Вас як до слуги народу. Зверніть на це увагу. Таке звернення Ви отримаєте з усіх областей України", - сказали у зверненні медики. 

На знак надзвичайної ситуації медики на завершення звернення увімкнули сирену. 

В свою чергу, Степанов на офіційній сторінці МОЗ повідомив, що фельдшери та водії швидкої, так само, як і лікарі, отримають відповідні надбавки. 

У списку спеціальностей є зокрема і всі посади «екстренки» – в пункті про лікарів інших спеціальностей, що зайняті лікуванням лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Однак виникло непорозуміння – мені надійшло чимало повідомлень, нібито ані фельдшерів, ані водіїв швидкої там немає, бо ж не прописано окремо. Ця інформація не відповідає дійсності. Весь цей перелік є, але щоб уникнути непорозумінь, до наказу внесуть коригування та пропишуть це окремо. Інформація з‘явиться протягом дня на сайті МОЗ. Там будуть перераховані абсолютно всі категорії, окремо”, - сказав Максим Степанов, додавши, що захист лікарів є пріоритетом, і держава буде приділяти підвищену увагу до умов, в яких працюють українські лікарі.

Як писали раніше, після перевезення хворого у лікарнях Чорткова та Монастириська відмовлялися провести дезінфекцію автомобіля швидкої допомоги.

Нагадаємо, в Україні створили 567 мобільних бригад лікарів, які будуть виїжджати до людей з підозрою на коронавірус додому.

Раніше повідомлялось, що в одному "човні" зараз опинилися всі — і ті, хто тягне від зарплати до зарплати, і президент, і всі попередні президенти, і народні депутати всіх скликань, і олігархи. 

Читайте також:На Тернопільщині різко зросла кількість випадків COVID-19: хворі 32 медики і міський голова