Суспільство
2 квітня 2020
У Дніпрі підготували 600 могил для можливих жертв СOVID-19
Викопано 600 могил, а для зберігання тіл закуплена тисяча щільних пластикових мішків.
news-image

Мер міста Дніпро Борис Філатов сказав, що влада уже готується до найгіршого варіанту, для цього на території кладовищ міста викопали 600 могил. Їх планують використати під можливе поховання померлих від коронавірусу.

Про це мер Дніпра повідомив у Facebook.

Для тих, кому не доходить. Ми готуємося до найгіршого. На території міських кладовищ викопано не 400, а вже 600 могил під можливе поховання померлих від коронавірусу. Для зберігання тіл закуплена тисяча щільних пластикових мішків", - пише чиновник.

Наразі усіх співробітників моргів (судмедекспертів і санітарів) забезпечують необхідними засобами індивідуального захисту. Також очікують заборони проведення розтину померлих, у яких підтверджений коронавірус.

Філатов зазначив, що видача тіл померлих з моргів буде проводиться в закритих трунах, тіла будуть в герметичних мішках і піддані дезінфекції.

Він також додав, що на похоронах не дозволять перебувати більше, ніж по одній особі на 10 квадратних метрів.

Парки, сквери, пляжі, зелені зони, а також дитячі майданчики Дніпра закрили для відвідування. Території патрулюватиме поліція і Нацгвардія.

Порушникам карантину загрожує штраф від 17 тисяч гривень.

Мер Дніпра також сказав, що перед Великоднем міська влада проведе переговори зі священнослужителями про доставку парафіянам вже освячених атрибутів пасхального кошика.

Раніше ми повідомляли, що у Тернополі рідні без засобів захисту забирали тіло чоловіка, який помер від коронавірусу.

В Івано-Франківській області лабораторно підтвердили Covid-19 у породіллі, яка померла в обласному пологовому будинку 30 березня.

Нагадаємо, коронавірус вдарив по фінансах 60% українців.

Читайте також:39-річна жінка з підозрою на коронавірусу втекла з Київської лікарні