Україна
2 квітня 2020
Зеленський прокоментував плівки Лероса про Єрмака
Теперішня влада України має нульову толерантність до корупції
news-image

В Офісі Президента України  прокоментували скандал з плівками народного депутата Гео Лероса. Відповідний текст з'явився на сторінці Facebook, повідомляє «Є!» .

Теперішня влада України має нульову толерантність до корупції, незалежно від структури: Офіс Президента це чи парламент.

Ситуація з оприлюдненими записами, у яких фігурує брат очільника Офісу Президента, продемонструвала, скільки людей звикли до афер, коли вирішувати державні справи можна за хабарі. Розмови на оприлюднених плівках не мають стосунку до реального життя, ніхто з названих людей не був призначений на посади, які обговорювалися. Однак усі викладені факти мають бути ретельно перевірені – так само, як і джерела появи плівок і те, хто та з якою метою замовляв стеження." - йдеться в повідомленні.

Також в коментарі кажуть про процесуальні дії, які проводять правоохоронні органи України:

Служба безпеки України проводить допити обох сторін: і брата очільника Офісу Президента, і народного депутата, котрий виклав отримані плівки в публічну площину. НАБУ відкрило справу за заявою народного депутата, ДБР – за заявою керівника ОП.

Офіс Президента чекає на офіційні результати розслідування від правоохоронців. Ніхто не уникне покарання за протиправні дії, однак і звинувачувати будь-яку зі сторін до офіційних результатів розслідування було б необачно. Всі ми розуміємо, що подібні скандали мають кінцевого бенефіціара. Знайти правду та встановити справедливість – головне." - сказано в повідомленні.

Як раніше повідомлялось Нардеп від Слуги народу Гео Лерос опублікував відео, на яких брат глави Офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади.

Пізніше САП відкрила кримінальне провадження після публікації відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака Денис нібито «продає» держпосади. 

Читайте також:Андрій Рева: «Був час коли фермерів знищували, тепер держава повинна їх виростити знов»