Події
3 квітня 2020
Монастириська громада написала відкритий лист президенту
Містечко може перетворитися на “український Ухань”.
news-image

Відкритий лист президентові України Володимиру Зеленському від громади м. Монастириська щодо загострення ситуації у зв’язку з поширенням COVID-19 у Монастириському районі опублікувала місцева громадська активістка Світлана Безділь у соцмережі “Фейсбук”.

 У листі також відеозвернення медиків, жителів району, активістів. 

Далі цитуємо лист від громади:

Шановний пане Президенте, в силу того, що Ваш ставленик – голова Тернопільської ОДА Володимир Труш подає у ЗМІ недостовірну інформацію щодо боротьби з коронавірусом, просимо Вас втрутитись і взяти під особистий контроль ситуацію в Монастириському районі Тернопільської області!

Зокрема, 25 березня під час брифінгу новопризначений голова ТОДА Володимир Труш заявив (голослівно!!!!) про високе матеріально-технічне забезпечення лікарні в Монастириську, яка, за його словами, найкраще підготовлена в області і готова приймати хворих на коронавірус. Такі заяви свідчать про некомпетентність! Адже у Монастириську уже кілька років поспіль не функціонує інфекційне відділення лікарні , а медичні працівники залишилися наодинці з проблемою! Вони у безвиході! Самі намагаються закупити апаратуру і все необхідне за кошти громади у той час, коли місцева влада демонструє бездіяльність!

Як наслідок – станом на 01 квітня 77 мешканців району інфікованих на короновірус, з них 32 медпрацівникам діагностовано COVID-19. Вірус стрімко поширюється населеними пунктами району. Статистика – невтішна. Тому, на жаль, містечко може перетворитися на “український Ухань”!

Закликаємо Вас, Володимире Олександровичу, зреагувати на критичну ситуацію в районі й зробити відповідні розпорядження щодо впровадження жорстких карантинних заходів, а також забезпечення Монастириської лікарні відповідними засобами захисту!”


У  пості  місцевої активістки Ira Vanat у соцмережі “Фейсбук” йдеться, що частково допомога вже почала надходити.

Дуже цікаво знати чому головний лікар Монастириської лікарні зі страху вчора пороздавала всім мед працівникам і не тільки нові захісні костюми навіть на кухню та санітаркам ,окуляри,,навіть щитки,які передали волонтери, ,нові рушники.,мило ,дезінфектори на кожному кроці..,", - написала вона.

Нагадаємо, нещодавно у Тернопільській області за добу зареєстрували 20 нових підтверджених випадків коронавірусу, таким чином кількість інфікованих COVID-19 зросла до 98 осіб.

Раніше заступник голови Монастириської РДА Павло Дронь, що у Тернопільській області найгострішою проблемою на сьогодні в районній лікарні, де захворіли уже 27 медиків, залишається дефіцит противірусних ліків.

Читайте також:На Тернопільщині різко зросла кількість випадків COVID-19: хворі 32 медики і міський голова