Світ
28 лютого 2015
У Єгипті засудили до довічного ув'язнення лідера "Братів-мусульман"
news-image

Кримінальний суд в Каїрі в суботу засудив до довічного тюремного ув'язнення духовного лідера руху "Брати-мусульмани" Мухаммеда Балие, повідомляють арабські ЗМІ, передає Є! Єдність.інфо

Такий вирок винесено в рамках розгляду справи про загибель демонстрантів, які ввірвалися в 2013 році в штаб-квартиру "Братів-мусульман".

Крім того, суд вирішив залишити в силі смертні вироки щодо чотирьох фігурантів цієї справи. При цьому двоє з них засуджені до смерті заочно. Засуджені мають право подати апеляцію на вердикт.

М. Бадие раніше був тричі засуджений до довічного ув'язнення в рамках слухань по інших справах. Крім того, у нього є і один смертний вирок, однак ця справа в даний час проходить перегляд.

Читайте також:У парламент Єгипту балотується виконавиця «танців живота»
30 червня 2013 року група демонстрантів увірвалася в штаб-квартиру "Братів-мусульман", які перебували тоді у влади в Єгипті. 12 з учасників акції були вбиті.

У липні 2013 року військові на чолі з нинішнім главою держави Абделем Фаттахом ас-Сісі усунули від влади президента Єгипту Мухаммеда Мурсі, який представляв "Братів мусульман".

У грудні минулого року "Брати мусульмани" були оголошені в Єгипті терористичним угрупуванням. Діяльність руху на єгипетській території тепер заборонена.

Читайте також:Путін привіз президенту Єгипту автомат Калашникова