Світ
6 квітня 2020
У Нью-Йоркському зоопарку у тигриці виявили коронавірус
Тварину обстежили після того, як у неї та ще у трьох тигрів та трьох левів в зоопарку з’явився сухий кашель.
news-image

В зоопарку Бронкса у Нью-Йорку коронавірус підтвердили у 4-річної малайської тигриці Наді.

Про це пише Громадське з посиланням на Товариство охорони дикої природи, яке керує зоопарком.

Тварину обстежили після того, як у неї та ще у трьох тигрів та трьох левів в зоопарку з’явився сухий кашель. Надя почувала себе найгірше. Ветеринари сподіваються, що вони всі одужають.

Вважається, що COVID-19 передався від тварин до людей. Раніше його виявляли у частини тварин в Гонконзі.

Водночас головний ветеринар зоопарку Бронкса Пол Ветр стверджує, що випадок з тигрицею Надею є унікальним, адже вона контактувала лише з працівниками зоопарку, у яких не було ніяких симптомів. Хто саме зарази тигра не відомо.

Це перший випадок у світі, коли ми точно знаємо, що людина заразила тварину і вона захворіла», — сказав ветеринар.

Нагадаємо, китайські вчені з Уханьского інституту вірології та Хуачжунского сільськогосподарського університету взяли зразки крові у ста бродячих і домашніх кішок, що живуть на території міста Ухань і прийшли до висновку, що приблизно 15% тварин заражені коронавірусом.

Мешканка Мілана опублікувала фотографії диких зайців в одному з місцевих парків, які вільно розгулюють через відсутність людей на вулицях.

Як ми повідомляли, через зміни клімату цьогорічна зима стала найтеплішою в Європі від початку температурних спостережень. У грудні й січні у США температура також була вищою, ніж зазвичай.