Події
7 квітня 2020
У Запоріжжі директор ринку, який ігнорував карантин, виявився зараженим COVID-19
Роботу ринку було зупинено.
news-image

21 березня працівники Комунарського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області для перевірки дотримання карантинних заходів виїхали на один з ринків Запоріжжя, де виявили два кіоски, що, незважаючи на заборону, продовжували торгівлю продуктами харчування. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Поліцейські поспілкувались з директором ринку, при цьому акцентували на виконанні вимог Постанови КМУ №211 і протоколу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області про заборону роботи агропромислових та торгівельних ринків.

Під час бесіди громадянин заперечував факт роботи ринку та перешкоджав фіксуванню правопорушення. В результаті на нього склали адміністративний протокол за  ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Роботу ринку було зупинено. Пізніше було встановлено, що директор ринку, щодо якого було складено протокол, перебуває на лікуванні в медичному закладі, та 3 квітня йому підтверджено діагноз «Коронавірус COVID-19», стан його здоров’я важкий.

Поліцейські, які контактували з хворим громадянином, здали тести – результаті негативні. Крім цього, правоохоронці встановлююють коло осіб, із якими контактував чоловік. Поліцейські наголошують на важливості виконання вимоги керівництва держави та Уряду щодо дотримання карантинних заходів.

Наразі першочергове завдання поліції - не притягувати до відповідальності порушників, а проводити профілактичну роботу і забезпечувати виконання карантинних заходів, аби не допустити поширення хвороби.

Якщо вам відомі факти порушення правил щодо карантину людей, телефонуйте «102».

Нагадаємо, чоловік приїхав із заробіток з Польщі. Згідно правил, встановлених на час карантину, хотів самоізолюватися, проте його в помешкання не пустила дружина

Як ми писали, спортсмени, що займаються в "качалці під відкритим небом" в Гідропарку не збираються йти на карантин, не дивлячись на поширення коронавірусу в Києві. Зараз відбуваються сутички з поліцією.

Станом на 9:00 7 квітня в Україні 1462 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 45 летальних, 28 пацієнтів одужало.