Суспільство
7 квітня 2020
Невикористання мобільного додатку для контролю режиму обсервації та самоізоляції обкладатиметься штрафами, - Федоров
Мобільний додаток для контролю режиму обсервації та самоізоляції запущено, його невикористання прирівнюватиметься до порушення режиму та спричинить накладення штрафів.
news-image

Мобільний додаток для контролю режиму обсервації та самоізоляції запущено, його невикористання прирівнюватиметься до порушення режиму та спричинить накладення штрафів, повідомив віце-прем'єр міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Інтерфакс Україна.

Протягом дня упродовж 14 днів людині надходитиме до десяти push-повідомлень. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографії вмикатиметься геолокація. Якщо буде порушений режим карантину, а невикористання застосунку, по суті, буде порушенням режиму карантину, то вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити", - заявив міністр.

Міністр цифрової трансформації також зазначив, що наразі є три цільові аудиторії програми: люди, які повернулися з-за кордону та підлягають обсервації; хворі й ті, хто перебуває на домашньому лікуванні, а також особи з підозрою на коронавірусну хворобу.

Крім того, на сайті Мінцифри зазначається, що в застосунку "Дія" також буде доступний сервіс push-повідомлень, які надаватимуть актуальну інформацію про поточний стан справ із протидії коронавірусу в Україні. Через сервіс українцям стануть доступні повідомлення про актуальні рішення уряду, про впроваджувальні обмежувальні заходи й умови карантину, а також практичні рекомендації щодо того, як убезпечити себе і своїх близьких від зараження.

Якщо у вас не стоїть автооновлення застосунків, поновіть "Дію". Новий реліз. Перша новина - додали функцію інформування через повідомлення про коронавірус. Не будемо пушити щодня. Тільки новини, які є вкрай важливими", - повідомив Федоров.

Нагадаємо, чоловік приїхав із заробіток з Польщі. Згідно правил, встановлених на час карантину, хотів самоізолюватися, проте його в помешкання не пустила дружина.  

Як ми повідомляли, українцям пропонують взяти собак в оренду, щоб обійти карантинні обмеження. Власники тварин здають в оренду домашніх улюбленців для прогулянок на час карантину.

Міністерство цифрової трансформації спільно з міжнародними партнерами за підтримки Офісу Президента запустили онлайн-челендж, аби зібрати найкращі ідеї громадян та представників бізнесу, що допоможуть полегшити життя людей і бізнесу під час пандемії COVID-19.

Читайте також:Відомий американський лікар з центральної клініки Нью-Йорка надав рекомендації як знизити небезпеку зараження на 99% і зупинити поширення вірусу