Світ
8 квітня 2020
Україна відправила гуманітарну допомогу Італії
Цей жест дружби і вдячності Україна робить, пам'ятаючи про те, що італійські лікарі щодня борються за життя українців з нашої численної діаспори
news-image

Україна продовжує допомогати Італії, яка далі бореться з коронавірусом. Про це написав у Фейсбук заступник Міністра внутрішніх справ, Антон Геращенко.

Сьогодні о 7. 00 з аеропорту Жуляни в Рим вилетів транспортний літак Національної гвардії з вантажем в 5 000 літрів дезінфекційних рідин для потреб італійських медиків. Цей жест дружби і вдячності ми робимо, пам'ятаючи про те, що італійські лікарі щодня борються за життя українців з нашої численної діаспори", - пише Геращенко.

Геращенко нагадав, що вчора в Італії було вперше зареєстровано падіння темпів приросту кількості зафіксованих випадків інфікування Covid-19.

За даними департаменту цивільного захисту Італії, вчора захворіли лише 880 чоловік. Це найнижчий показник починаючи з 10 березня. Карантин в Італії дає результати. Але запізнення з його введенням вже коштувало життів 17 тисячам італійців. В цілому на сьогодні спиртова галузь України повністю закриває потреби країни в дезінфікуючих рідинах на основі етилового спирту і може закрити будь-які потреби Європи.", - йдеться у повідомленні.

Поставка гуманітарної допомоги організована за спеціальним Указом Президента України Володимира Зеленського.

Як ми повідомляли, міністр охорони здоров'я України Максим Степаном розповів, яких медичних працівників відправили до Італії допомагати в боротьбі з поширенням коронавірусу.

Нагадаємо, на північному сході Італії поліція оштрафувала за порушення карантину літню жінку, яка протягом дня 11 разів сходила в магазин.

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оголосила, що уряд почне послаблювати жорсткі карантинні обмеження після Великодня, тобто з наступного тижня.

Читайте також:Невикористання мобільного додатку для контролю режиму обсервації та самоізоляції обкладатиметься штрафами, - Федоров