Світ
8 квітня 2020
ВООЗ: Європі не час послаблювати карантин
Прогрес, досягнутий в боротьбі з вірусом, надзвичайно крихкий.
news-image

Тенденція зниження темпів зростання нових випадків коронавірусу в країнах Європи не означає, що прийшов час послабити заходи боротьби з поширенням вірусу.

Про це заявив регіональний керівник ВООЗ в Європі Ганс Клюге у середу, повідомляє Європейська правда з посиланням на агентство AP.  

Він підкреслив, що у деяких європейських країнах спостерігається "швидке зростання кількості випадків захворювання або новий сплеск". Клюге закликав до збереження пильності. 

Нам ще слід пройти довгий шлях в цьому марафоні. Прогрес, досягнутий нами в боротьбі з вірусом, надзвичайно крихкий", - сказав він.
Думати, що ми наближаємося до кінцевої точки, було б небезпечно. Вірус не залишає місця для помилок або самозаспокоєння", - додав Клюге.

Він підкреслив, що будь-які наміри послабити карантин чи заходи соціального дистанціювання вимагають "дуже ретельного розгляду". Зокрема, вкрай важливою є готовність системи охорони здоров’я. 

Багато хто з нас з нетерпінням чекає святкування Великодня з кращого погодою, але зараз не час зменшувати нашу настороженість. Ми повинні бути солдатами", - заявив Клюге.

Нагадаємо, Україна продовжує допомогати Італії, яка далі бореться з коронавірусом.

Як стало відомо, прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оголосила, що уряд почне послаблювати жорсткі карантинні обмеження після Великодня, тобто з наступного тижня.

Італія вже місяць знаходиться на карантині через епідемію коронавірусу, у людей починають закінчуватися кошти, тому збільшується число випадків грабежів продуктових магазинів.

Читайте також:Епіфаній розповів, як святкуватимуть Великдень на карантині