Війна
9 квітня 2020
Окупанти на Донбасі вісім разів обстріляли позиції ЗСУ, поранений український військовий
Поранений український військовий.
news-image
8 квітня збройні формування Російської Федерації вісім разів обстріляли позиції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Упродовж доби противник відкривав вогонь із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, які за Мінськими домовленостями мають зберігатися в районах відведення, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Для припинення ворожих обстрілів українські захисники успішно використали чергові вогневі засоби та зберегли контроль над ситуацією в регіоні", -  йдеться в повідомленні.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник чотири рази відкривав вогонь по підрозділах Об’єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації вдалися до чотирьох обстрілів.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення.

Від початку поточної доби російські окупаційні війська уже двічі порушили режим припинення вогню. Противник зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру обстріляв наші позиції біля Красногорівки й Новомихайлівки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". У відповідь українські воїни застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися", - повідомляє штаб.

Станом на 07.00 ранку втрат серед українських військових немає.

Раніше бойовики обстріляли автомобіль з журналістами телеканалу «Україна». 

Також повідомляли, що у зоні проведення операції Об'єднаних сил загинув військовий офіцер з Чернівецької області. Йому було 23 роки.

Обмін полоненими з так званими "республіками Донбасу" може початися найближчими тижнями

Читайте також:У Дніпро евакуюють із зони ООС поранених українських бійців