Політика
9 квітня 2020
В Україні хочуть ввести комендантську годину і можуть продовжити карантин до осені, - Кабмін
Українські чиновники повідомляють про посилення карантину
news-image

У Київській області карантин посилять вже в ці вихідні, а в Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській - вводять надзвичайні заходи. Так, виконуючий обов'язки голови Київської ОДА Василь Володін попередив, що у вихідні в області можливе посилення карантину, пише «Є!» .

У суботу та неділю, швидше все, буде введений режим максимального обмеження пересування. Прошу в ці дні не виходити з дому. Якщо ви це зробите, то нам вдасться утримати ситуацію, і ми почнемо виходити з карантину", – заявив Володін.

В іншому випадку, за його словами, карантин на Київщині можуть продовжити до осені.

Тим часом Кабінет міністрів розглядає можливість введення комендантської години у вихідні. За словами мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, за підсумками наради з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем градоначальникам повідомили про рішення продовжити карантин до початку травня.

Прем'єр-міністр сказав, що карантин буде продовжено, - каже мер. - Також поінформували, що в трьох областях - Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській - вводять надзвичайні заходи у вихідні дні, щоб розірвати ланцюг зараження. Зокрема, розглядається можливість навіть комендантської години".

Читайте також:   Уряд та НБУ представили Президенту перші програми допомоги малому бізнесу на час епідемії COVID-19

Читайте також:Німеччина літаками доставить тисячі сезонних працівників зі Східної Європи