Спорт
10 квітня 2020
Євробаскет-2021 офіційно перенесли через коронавірус – новий розклад змагань
ФІБА змінила дати проведення Євробаскету-2021.
news-image

Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) прийняла рішення про перенесення чоловічого чемпіонату Європи з 2021-го на 2022 рік.

Турнір пройде з 1-го по 18 вересня 2022 року. Про це повідомляє офіційний сайт організації у Твітері.


ФІБА змінила дати проведення Євробаскету-2021, враховуючи невелику паузу між Олімпіадою і континентальною першістю. Як відомо, Олімпійські ігри в Токіо були перенесені і тепер пройдуть з 23 липня по 8 серпня 2021 року.

Також зрушені терміни інших змагань. Так, кваліфікаційні турніри до Олімпіади пройдуть в період з 22 червня по 4 липня 2021 року, а відбіркові матчі чемпіонату світу – в серпні 2022 року, хоча планувалося провести у вересні цього ж року.

Жіночий чемпіонат Європи відбудеться з 17-го по 27 червня 2021 року.

Нагадаємо, раніше Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) переніс матчі головних клубних турнірів – Ліги Чемпіонів та Ліги Європи, на невизначений термін через пандемію коронавірусу.

Також повідомляли, що нападник "Реал Мадрида" Лука Йович порушив карантин, щоби провідати свою вагітну подругу, модель Софію Мілошевич. 22-річний спортсмен, якому рекомендувалося побути два тижні в ізоляції після імовірного контакту з людиною, інфікованою коронавірусом, не послухався та злітав із Іспанії до рідної Сербії.

Тепер на батьківщині Йовичу за це загрожує реальний тюремний строк.

Читайте також:Уряд планує запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину