Події
14 квітня 2020
Продуктовим ринкам знову заборонили працювати в карантин
Віктор Ляшко пояснив, що дозвіл на роботу ринків був запроваджений для того, щоб українці мали доступ до більш дешевих продуктів, ніж у магазинах.
news-image

30 березня постанова МОЗ дозволила функціонування продовольчих ринків. Щоправда, були введені суворі карантині обмеження, яких би мали дотримуватися і покупці, і продавці.
Попередню постанову скасовують через надмірну кількість порушень. Про це головний санлікар України Віктор Ляшко заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

Із завтрашнього дня (14 квітня) моя постанова, яка прописувала умови, як відкриватися ринкам, буде визнана такою, що втратила чинність, – розповів Ляшко.

Віктор Ляшко пояснив, що дозвіл на роботу ринків був запроваджений для того, щоб українці мали доступ до більш дешевих продуктів, ніж у магазинах.

Київська влада одразу ж після видачі цієї постанови МОЗ заявимла, що не відкриватиме ринків, аби не наражати людей на небезпеку.

Умови, за якими мали працювати ринки

  • зареєстрований оператор харчових продуктів;
  • маски та рукавиці – для покупців і продавців;
  • відстань між людьми – не менша, ніж 1,5 метра;
  • один покупець – на 20 квадратних метрах торгової площі;
  • 3 метри – відстань між місцями торгівлі для ринків вихідного дня.

Однак, як вже було написано вище, цих правил не дотримувалися, тому опісля двох тижнів дії постанови, її скасовують.

Раніше повідомляли, що Міністерство охорони здоров'я може в середу заборонити роботу ринків за умови недотримання всіх встановлених правил карантину.

Кабінет міністрів України у суботу, 4 квітня, опублікував роз'яснення щодо правил карантину в нашій країні, які набирають чинності 6 квітня.

Читайте також:Подорожчання долара, урізання зарплат, безробіття та низькі доходи: Рада затвердила новий бюджет