Україна
14 квітня 2020
Найголовніше за день: збільшення кількості випадків COVID-19, викриття генерал-майора СБУ, який працював на ФСБ РФ та пожежа в зоні ЧАЕС
Читайте про найголовніші події дня, 14 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 14 квітня.

Збільшення кількості випадків  COVID-19

В Україні зафіксовано 3372 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За даними ЦГЗ, станом на 9:00 14 квітня в Україні 3372 лабораторно підтверджені випадків COVID-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 270 нових випадків.

У Києві серед осіб, у яких за останню добу виявили коронавірус COVID-19, 26 жінок віком від 26 до 74 років, 24 чоловіків віком від 21 до 82 років, а також шестеро дітей (троє дівчаток та стільки ж хлопчиків) віком до 7 років.

Викриття генерал-майора СБУ, який працював на ФСБ РФ 

Контррозвідка Служби безпеки України провела резонансну спецоперацію із викриття високопоставленого агента ФСБ у вищих ешелонах влади.

Так, сьогодні було затримано генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів. Зокрема, за завданням російських спецслужб він планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва", - зазначається в повідомленні.

Пожежа в зоні ЧАЕС

Пожежі в зоні відчуження навколо ЧАЕС загасили

Пожежу вдалося загасити, дуже допоміг дощ. Рівень радіаційного фону постійно вимірюється, але ті данні які є в нас - в цілому в нормі", - йдеться у повідомленні.

За даними ДСНС, до гасіння пожеж залучили 415 осіб і 98 одиниць техніки. Радіаційна ситуація в Києві і області стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту і вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень, додали у ДСНС.

Як стало відомо, Кулеба розповів, чи варто планувати літню відпустку.

Раніше ми повідомляли, що мережа вибухнула мемами та фотожабами на флешмоб слуг в Раді у футболках «маю право на помилку».

Нагадаємо, громадяни Росії, які працюють або навчаються в Італії, розсилали італійським знайомим однотипні прохання нібито від "російських медіа".

Читайте також:Перша смерть від COVID-19 у Запопоріжжі: чоловік лікувався вдома парацетамолом