Суспільство
15 квітня 2020
Криклій розповів, коли в Україні знову запрацює громадський транспорт
Криклій повідомив, що обмеження будуть зменшувати поступово.
news-image

Рух громадського транспорту, що призупинили через карантин, в Україні будуть відновлювати поступово та з урахуванням динаміки захворювань і смертей від коронавірусу. Про це в ефірі ObozTV заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Так, Криклій повідомив, що обмеження будуть зменшувати поступово.

У разі позитивної динаміки, зменшення кількості хворих і смертей в результаті коронавірусу, ми будемо поступово зменшувати обмеження", – сказав Криклій.

Він уточнив, що мова йде про всіх види транспорту, включаючи метрополітен.

Про конкретні терміни говорити дуже передчасно. Точно не раніше травня. Я б прогнозував червень-липень ... Все залежить, зокрема, від кожного з нас, наскільки адекватно ми ставимося до обмежень, як ми їх дотримуємося, в тому числі самоізоляції, як ми дотримуємося масочного режиму, не їздимо на вихідні святкувати на шашлики з рідними і близькими, не піддаємо небезпеці оточуючих, а робимо це все дистанційно", – підкреслив чиновник.

Наразі ж громадянам потрібно носити з собою документи, по вулиці можна пересуватися тільки вдвох, собаку можна вигулювати тільки одній людині, а люди старше 60 років повинні самоізолюватися.

Раніше повідомляли, що Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України припускає, що за найоптимістичнішим сценарієм відновлення подорожей світом може відбутися до кінця цього літа.

Також зазначимо, що за кордоном українських робітників вже чекають не зважаючи на коронавірусний карантин.

Читайте також:Медик закликав випустити молодь на вулиці й дати заразитися коронавірусом