Україна
15 квітня 2020
Найголовніше за день: антирекорд захворюваності на COVID-19, закриття ще 10 пунктів пропуску на кордоні, регулювання цін на соціальні продукти і ліки
Читайте про найголовніші події дня, 15 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 15 квітня.

Антирекорд захворюваності на COVID-19

В Україні зафіксовано 3764 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

15 квітня в Україні зафіксовано найбільшу кількість захворювань на COVID-19 за добу – 392 нові випадки. Це антирекорд для держави. 

Зважаючи на високий показник виявлених напередодні випадків захворювання, викликаного коронавірусною хворобою, говорити про вихід України з карантину наразі недоцільно. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Міністр охорони здоров'я також звернувся до українців із проханням і далі залишатися у своїх домівках, особливо, на Великдень.

Закриття ще 10 пунктів пропуску на кордоні

Сьогодні, 15 квітня, відбулося чергове засідання Кабміну.

Українська влада вирішила закрити ще 10 пунктів пропуску на державному кордоні. Аваков повідомив, що це пункти пропуску на кордоні з Молдовою, Польщею і Румунією.

Пункти пропуску, які будуть тимчасово закриті: "Устилуг"; "Смільниця"; "Грушів";"Угринів"; "Кельменці"; "Солотвино"; "Бронниця"; "Сокиряни"; "Паланка"; "Нові Трояни".

Регулювання цін на соціальні продукти і ліки

На період надзвичайної ситуації Уряд Дениса Шмигаля повертається до державного регулювання цін на соціальні продукти, лікарські засоби та медичні вироби.

Підпадають під державне регулювання гречка, цукор, борошно пшеничне в/г, вітчизняні макарони, молоко 2,5% в плівці, житньо-пшеничний хліб, курячі яйця 1 категорії, курка в тушці, вершкове масло 72,5% та мінеральна вода без газу.

Державне регулювання також розповсюджується на медичні маски та рукавички, як засіб індивідуального захисту під час пандемії коронавірусу.

Також повідомляли, що Голова Державної митної служби України Максим Нефьодов, а також три його заступники протягом декількох місяців отримували надбавку у розмірі 300% окладу "за інтенсивність праці" і ще по 300% окладу "за виконання особливо важливої роботи". Дозвіл нараховувати собі такі надбавки з 1 січня 2020 року дало Міністерство фінансів України у відповідь на звернення самого ж Нефьодова.

Також сьогодні співробітники СБУ задокументовали протиправну діяльність першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника. Він через посередника вимагав неправомірну вигоду у розмірі 125 тисяч доларів від представника компанії-забудовника.

Тим часом у Німеччині кількість померлих в результаті інфікування коронавірусом за останню добу зросла на 286, загальна кількість з початку епідемії складає 3254.

Нагадаємо, 2020 року вартість великоднього кошика – за середніми цінами по Україні станом на березень – складе близько 620 грн.

Як ми писали, пандемія коронавірусної інфекції Covid-19 створила "ні на що не схожу" економічну кризу, заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва.

Читайте також:Якби парламентські вибори проводилися наступної неділі (інфографіка)