Суспільство
16 квітня 2020
У ВООЗ заявили, що алкоголь не захищає від COVID-19, а навіть навпаки
Європейське бюро ВООЗ вирішило спростувати міфи про алкоголь і COVID-19 – і дати свої рекомендації щодо цього.
news-image

Європейське регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я нагадує людям, що вживання алкоголю не захищає їх від COVID-19, і закликає уряди обмежити його споживання.

Про це пише УП з посиланням на прес-службу Європейського регіонального бюро ВООЗ.

Європейське бюро ВООЗ вирішило спростувати міфи про алкоголь і COVID-19 – і дати свої рекомендації щодо цього.

На думку експертів ВООЗ, страх і дезінформація породили "небезпечний міф" про те, що вживання міцного алкоголю може вбити вірус COVID-19, хоча це не так.

Там нагадали, що алкоголь шкідливий для здоров'я в цілому: він збільшує ризик травм і насильства, може викликати отруєння. Алкоголь є причиною 3 мільйонів смертей на рік у всьому світі, третина з яких припадає на європейський регіон.

А в умовах самоізоляції люди з розладами зазнають особливого ризику, випиваючи.

Під час блокування на час пандемії COVID-19 споживання алкоголю може посилити вразливість для здоров'я, ризиковану поведінка, проблеми зі психічним здоров'ям і насильство. ЄРБ ВООЗ нагадує людям, що вживання алкоголю не захищає їх від COVID-19, і закликає уряди вжити заходів, що обмежують споживання алкоголю... Вживання алкоголю пов'язане з цілою низкою інфекційних і неінфекційних захворювань, розладів психічного здоров'я, які можуть зробити людину більш вразливою для COVID-19. Зокрема, алкоголь ставить під загрозу імунну систему організму і збільшує ризик несприятливих наслідків для здоров'я. Отже, люди повинні мінімізувати споживання алкоголю у будь-який час, особливо під час пандемії COVID-19".

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до українців із проханням і далі залишатися у своїх домівках, особливо, на Великдень.

Як стало відомо, коронавірус вбиває, провокуючи запалення і блокуючи крихітні мішечки з повітрям у легенях, змушуючи людське тіло задихатися без кисню. Це призводить до відмови життєво важливих органів. Але клініки по всьому світі бачать докази, які вказують на те, що вірус також може спричиняти запальні процеси в серці, гостре захворювання нирок, неврологічні порушення, кров'яні тромби.

Також ми писали, що станом на 9:00 16 квітня в Україні 4161 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 397 нових випадків.

Читайте також:Трамп припинив фінансування ВООЗ