Суспільство
1 березня 2015
Український консул зміг зустрітися зі свідком у справі Нємцова
Консул України в Росії Геннадій Брескаленко зустрівся з громадянкою України Анною Дурицькою, яка є свідком у справі про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова.
news-image

Про це вночі 1 березня повідомив російський телеканал «Дождь».

Раніше Брескаленко в коментарі Радіо Свобода повідомив, що місце перебування цієї 23-річної громадянки України невідоме.

Народний депутат від партії «Народний фронт» Остап Семерак у коментарі Радіо Свобода підтвердив, що питання про місце перебування Анни Дурицької перебуває на контролі українського консула в Москві. Засловами депутата, до нього звернулись родичі дівчини, які стверджують, що не знають, де вона зараз знаходиться.

«Вона каже, що її відвезли на якусь квартиру. Там є охорона. Покинути це приміщення їй не дозволяють», – розповів Остап Семерак з посиланням на слова родичів дівчини.

Депутат також зазначив, що Анна періодично виходить на зв’язок, але не знає, де її утримують.

Слідчий комітет Росії поки інформацію не коментує.

В російській поліції раніше заявили, що на час вбивства Борис Нємцов прогулювався зі «знайомою з України». Пізніше стало відомо, що це модель Анна Дурицька.

Читайте також:Вікіпедія написала про смерть Нємцова за кілька годин до вбивства - ЗМІ

Бориса Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в Москві неподалік Кремля. Поліція розслідує факт за статтею про вбивство.