Суспільство
17 квітня 2020
ПЦУ та УГКЦ закликали вірян святкувати Великдень вдома
Епіфаній та Блаженніший Святослав звернулися до вірян проводити усі молитви онлайн.
news-image

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній та митрополит Київський, предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав закликали вірян святкувати Великдень вдома і не наражати себе та близьких на небезпеку. 

Про це стало відомо з ефіру прогарми "Право на владу".

Ми просили всіх наших вірних святкувати цей Великдень вдома. І ми зможемо пережити пасхальну радість разом з вами, не наражаючи ваше здоров'я і життя на небезпеку. Тому молімося разом, молімося онлайн. Освятемо пасхальні кошики вдома", - зазначив Владика Святослав.
Ми будемо святкувати Воксресіння Христове в особливих умовах. Але бачимо, що наші вірні відгукнулися на заклик церкви залишатися вдома. І останнє богослужіння в Михайловському соборі - ми бачимо, що люди відгукнулися на наш заклик і долучаються до молитов онлайн", - сказав Епіфаній.

Нагадаємо, МОЗ назвало церкви, які стали осередками коронавірусу в Україні.

Раніше стало відомо, що депутат Тернопільської обласної ради Богдан Яциковський звернувся до правоохоронців щодо необхідності притягнення до відповідальності керівництва Почаївської Лаври, яке свідомо замовчує масові захворювання ченців на коронавірус, чим фактично сприяє його вільному поширенню серед вірян та мешканців міста Почаєва.

До слова, в Укрпошті працівникам пригрозили примусовою відпусткою у разі відвідин церкви на Великдень.

Читайте також:Українці на Великдень можуть долучитися до церковних служінь онлайн