Події
17 квітня 2020
Труна в мішку, гробарі – в спецкостюмах: як поховали монаха Нектарія з лаври
Причиною його смерті став COVID-19. Однак в самій лаврі заявили про те, що Нектарій помер після довгої боротьби з пневмонією.
news-image

Першим померлий від COVID-19 на території Києво-Печерської лаври став архімандрит Нектарій. Його поховали на території святині.
Нектарій помер 12 квітня. Причиною його смерті став COVID-19. Однак в самій лаврі заявили про те, що Нектарій помер після довгої боротьби з пневмонією.

Поховали Нектарія 14 квітня у закритому гробу, обмотавши його захисною плівкою. Фото з похорону монаха опублікувала на своїй сторінці в Фейсбук журналістка "Церкваріума" Тетяна Деркач. 


Поховання Нектарія в Києво-Печерській лаврі / Фото Тетяни Деркач

Окрім того, могилу монаха закопували люди у костюмах спецзахисту.


Могилу для монаха копали люди в захисних костюмах / Фото Тетяни Деркач

Вже наступного дня, 13 квітня, помер ще один монах, в якого була підозра на COVID-19.

Нагадаємо, 13 квітня було відомо про щонайменше 90 інфікованих. А 14 квітня стало відомо про сотню інфікованих.

Саму лавру ще 13 квітня закрили на карантин. Госпіталізували з підозрою на коронавірус і скандального настоятеля Києво-Печерської лаври Павла.

Також повідомляли, що депутат Тернопільської обласної ради Богдан Яциковський звернувся до правоохоронців щодо необхідності притягнення до відповідальності керівництва Почаївської Лаври, яке свідомо замовчує масові захворювання ченців на коронавірус, чим фактично сприяє його вільному поширенню серед вірян та мешканців міста Почаєва.

Читайте також:Зеленський: Натовпи на Великодні свята – прямий шлях захворіти самому й заразити близьких